Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zlostný sex! Je dobré ho praktikovat a jaké má následky?

  • 3. května 2022 | 06:00

    Znáte to – když se doma pořádně pohašteříte, až talíře lítají, a místo toho, aby přišlo řešení situace, hupnete spolu s partnerem na to a tu vášeň z hádky přenesete rovnou na hřiště erotického souboje. Někde se tomu říká sex na udobřenou, ale ono po něm třeba k udobření vůbec nedojde.

    Je tedy vůbec moudré se plni negativních emocí vůči tomu druhému vrhat na sex, a nebude to mít třeba naopak negativní účinky? Pojďme se tedy podívat, jak to s tím zuřivým milováním tedy doopravdy je.

  • Co je to zlostný sex?

    Zlostný, rozzlobený, vzteklý, to jsou všechno přívlastky, které tento druh sexu může nést, a možná vás napadnou ještě další. Ve finále se ale jedná o to, že do sexu zapojujeme zadrženou agresi a sex díky tomu bývá také velmi divoký a intenzivní. K tomuto sexu dochází buď okamžitě po obrovské hádce, nebo pár dní poté, co je doma nesnesitelné dusno. Chceme to tím vyžehlit a mnohdy sex nahrazuje diskusi o problémech ve vztahu.

    Video se připravuje ...
    Alena Doláková: Vím, jak je těžké, vyrovnat se se znásilněním • VIDEO: videohub

  • Jak takový sex vypadá?

    I když už víte, kdy k němu dochází a proč, je tu ještě jedna důležitá složka, a to otázka, co se děje během něj. Mnohdy během rozzlobeného sexu dochází k praktikám a aktivitám, které nejsou v běžném repertoáru, sex bývá více živočišný. Velkou roli tu hraje také spontánnost, dochází k pocitu uvolnění napětí, které se během hádky nahromadilo, a také může zafungovat zvláštní vzrušení. Když se člověk zlobí, tělo je v podstatě fyzicky vzrušené, máte návaly horka, vysoký tlak a rychlý krevní tep, a jelikož se tyto příznaky objevují i během sexu, mohou být právě tím velkým spouštěčem.

    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Se sexexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu • VIDEO: Videohub

  • Souhlas je klíč

    V případech, kdy emoce a vzrušení zatemní mozek, a jestliže ještě tento impulz bývá odstartován něčím negativním, je důležité, aby ten krok proměny hádky v sex byl dobrovolný a nedocházelo ke zneužití. Rozzlobený sex může být divoký, bláznivý a mnohdy bývá drsný, ale vždy musíte dbát na to, aby oba zúčastnění s tím byli v pohodě.

    Video se připravuje ...
    Mirka Čejková: Měla jsem období, kdy jsem se mužů bála • VIDEO: Videohub

  • S kým může docházet k tomuto druhu sexu?

    Samozřejmě je to tak, že i k tomuto druhu sexu můžete přistoupit s kýmkoliv. Stejně tak jako k jakémukoli jinému náhodnému sexu... Ovšem v tomhle případě je tu mnohem více riskantních prvků, které by s vámi mohly pořádně zatřást jak fyzicky, tak především psychicky. Když se hádáte s partnerem, kterého už dobře znáte, a dojde k divokému sexu plnému praktik na hraně, je při tom jasné, že se budete cítit bezpečněji s osobou, které důvěřujete, než s cizím člověkem.

  • Nejdůležitější pravidla zuřivého sexu

    Odborníci se mnohdy k tomuto druhu sexu přiklánějí a doporučují ho jako nástroj k vyčištění pnutí mezi partnery nebo překlenutí těžkého období. Je ovšem nutné nad tím moc nepřemýšlet, aby nedošlo spíše k blokům. To, co byste během sexu měli dodržovat, je jasné – jsou to komunikace, stanovení hranic, je třeba přistupovat k němu jen ve správný okamžik, kdy se to hodí. K tomu by měly dopomoct intuice a znalost jeden druhého. Pamatujte, že sex není řešením situace, ale nástrojem k přiblížení, jakmile je po něm, využijte intimního sblížení k citlivé konverzaci a láskyplnému způsobu řešení problému.

  • Jak může tento sex ovlivnit naši psychiku?

    Jak již bylo řečeno, vzteklý sex je neverbální forma komunikace. Může být použit k vyhnutí se komunikaci, ale mít naštvaný sex místo komunikace obvykle není nejlepší řešení. Provozování rozzlobeného sexu, aby se zabránilo komunikaci, neřeší daný problém. Také není zdravé měnit vzorce chování a mít jen takové druhy sexu, protože pokud hněv vede často k intimnímu spojení, vaše mysl začne přirovnávat hněv ke vzrušení a touze. Je důležité komunikací s partnerem zjistit, jak se po takovém sexu cítí, zda mu to nějak pomohlo, nebo jestli je to horší. Sečteno a podtrženo, nepokoušejte se používat vzteklý sex jako náhradu komunikace, mohl by se stát toxickou závislostí – možná škodlivou pro všechny zúčastněné.

Diskuse ke článku
.