Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 jednoduchých způsobů, jak si udržet vaginu stále mladou a krásnou

  • 2. února 2019 | 06:00

    Stejně tak jako stárne váš obličej a mění se jeho rysy, tak i zbytek těla podléhá neúprosnému tikotu hodin, vaginu nevyjímaje. Zatímco na obličej najdete na trhu nepřebernou řádku produktů, jež pomáhají udržet mladistvý vzhled, tak na udržení vaginy se trochu pozapomíná. Dokonce ani gynekologové nevarují ženy před změnami a mnoho jich je posléze v šoku.

    Není nutné sahat hned po drastických plastických operacích. Nejdůležitější je to, jak s ní nakládáte, procvičujete ji a jak se o ni staráte. Je mnoho prostředků, které vám pomohou udržet si mladistvý vzhled i v těchto partiích.

  • Vyhněte se jojo efektu


    Autor: iStock

    Neustálé diety a jojo efekt nejsou dobré, a to celkově pro jakoukoli část těla a kůže. Ta se totiž přibíráním roztahuje – a jemná kůžička na vulvě taktéž. Je důležité udržovat si rozumnou a stálou váhu, aby se nemusela kůže neustále přizpůsobovat. V mládí je ještě pružná, ale čím jste starší, tím horší jsou následky velkého přibírání. Zdůraznit je třeba, že je dobré mít optimální váhu, není hezké být ani moc hubená, protože jak na obličeji, tak na intimních partiích je nedostatek podkožního tuku znát.

  • Nezapomínejte cvičit


    Autor: iStock

    Každý sval potřebuje procvičovat. Možná už dokonce praktikujete Kegelovy cviky pánevního dna, ale je také dost dobře možné, že necvičíte dostatečně. Jen pro vaši informaci: cvičit byste měla třikrát denně po sto opakováních a každý stah držet pět sekund. Zdá se vám to hodně? Za tu námahu to stojí a vezměte si, že v posilovně se člověk zapotí víc, vy u toho můžete klidně sedět doma u televize. Do hry můžete zapojit i Venušiny kuličky nebo vejce z drahého kamene či minerálu.

    Podívejte se na animovaný příběh klitorisu:

    Video se připravuje ...
    Animovaný film o klitorisu odhalil to, co jste možná nevěděli. Podívejte se! • VIDEO: youtube

  • Zbavte se na chvíli pracovní židle


    Autor: iStock

    Nevěřila byste, jak moc účinné je opustit aspoň na patnáct minut denně židli, na které celý den sedíte, když třeba pracujete u počítače. Když ji vyměníte za balon, bude to mít úplně magické následky. Během sezení na balonu totiž pánevní dno pracuje, aniž byste ho musela jakkoli zatahovat.

  • Buďte sexuálně aktivní


    Autor: iStock

    Ne nadarmo se žertuje, že když dlouho nemáte sex, tak zakrníte. Vše je třeba udržovat v chodu, aby tělo stále pracovalo. Během sexu se naše partie mnohonásobně prokrvují, a to dělá svalům i tkáním moc dobře. Jestliže se tak neděje, může dojít ke změnám, jako je například zhoršená schopnost lubrikace. A co těhotenství? Pokud nemáte jiné potíže, pak vězte, že mužské semeno působí jako antioxidant... Nechte ho tedy na sebe klidně působit.

    Podívejte se na ódu na vaginu, je to skvělé:

    Video se připravuje ...
    Trochu erotická, trochu vtipná. Óda na vagínu letí světem • VIDEO: Libresse Sverige

  • Rozmyslete si dlouhé jízdy na kole


    Autor: iStock
    Jestliže jste vášnivá cyklistka, jsou asi všechny rady marné, protože vášně se špatně krotí. Vězte jen, že dlouhé cesty na kole nebo pravidelné tréninky mohou mít vliv na to, jak budete tam dole vypadat. Pokud máte třeba delší stydké pysky, mohou se vám pravidelným tlakem zdeformovat a roztáhnout.

  • Používejte jemná mýdla


    Autor: iStock

    Vulva a vagina jsou jemná a citlivá místa, která potřebují jen delikátní péči. Vagina sama o sobě je uzpůsobena tak, že se sama udržuje a nepotřebuje k tomu žádné čisticí prostředky. Pokud používáte mýdla, vězte, že je třeba opravdu používat jemné preparáty určené na tyto partie, aby vám hygiena zbytečně nevysušovala kůži a nezpůsobovala vám podráždění.

Diskuse ke článku
.