Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vosí hnízda do vaginy? Šílený trend, před kterým lékaři varují!

12. ledna 2019 | 06:00

Trendy, které se každoročně objevují ve zdravotní nebo kosmetické oblasti, jsou mnohdy absolutně zarážející. Přesto je někteří lidé zkoušejí a ne vždy to dopadá dobře. Nyní se objevila metoda omlazování a očisty vaginy pomocí vosích hnízd.

Na dubových listech se objevují drobné kuličky, ve kterých jsou nakladena vosí vajíčka. Právě tato kulatá hnízdečka se prodávají na internetu za účelem očisty vaginy. Kuličky by se prý měly rozdrtit a rozetřít na pastu, která se posléze aplikuje. Slibuje omlazující efekt, zhojení veškerých ranek, očistu a zlepšení sexuálního prožitku.

Vosí hnízdečka na dubových listech
Autor: iStock

Příroda sama je dost chytrá a vaginu vytvořila tak, že je schopna čistit se sama. Co se omlazení týče, tak ani tady pravděpodobně tato pasta nepomůže. Podle doktorů může způsobit vysušení až popálení vaginálních stěn. Aplikace podobných lektvarů může naopak absolutně narušit vyrovnané pH ve vagině a způsobit záněty.

Není to poprvé, co se na internetu objevily podobné metody čištění vaginy. Loni to byly bylinky, kterými se vagina vykuřovala. Pokud se o sebe staráte a dodržujete běžné hygienické návyky, potom vagina nepotřebuje žádné další čisticí procedury, zvládá to sama.