Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Víte, jak si to dělala Kleopatra? A proč vibrátor léčil hysterii?

Video se připravuje ...
VIDEO: Womens' health
15. července 2017 | 06:00

Myslím, že můžeme být rády, že žijeme v jednadvacátém století, kde se erotické pomůcky vyrábějí z materiálů, které nejsou zdravotně závadné, a navíc jsou příjemné nejen na dotek. Chudinky naše předchůdkyně, které si v jeskyni „hrály“ s kamenným šidítkem, které si pravděpodobně ještě musely samy otesat!

Nejstarší erotická pomůcka byla, jak už jsem zmínila výše, vyrobena z kamene a její stáří se datuje dobou kamennou, tedy dobou před více než třiceti tisíci let! Dildo bylo původně rozlomeno na čtrnáct kusů, když ho dali badatelé dohromady, byli velice překvapeni. Objekty s erotickým podtextem nebyly pro tu dobu ničím neobvyklým, ale většinou se jednalo o ztvárnění ženských předností, kamenné šidítko se tak stalo velkou vzácností.

Chcete poradit, jak si vybrat tu správnou erotickou pomůcku? Podívejte se na video: 

Video se připravuje ...
Bičíky, roubíky a pouta. Expertka radí, jak je vybrat! • VIDEO: Adam Balažovič

Dále bychom se mohly přesunout ke Kleopatře. Byla to žena opředená mnoha pověstmi a je dost dobře možné, že spousta z nich nebyla daleko od pravdy. Říká se také, že používala papyrusový kolík naplněný živými včelami k masturbování. Je pravděpodobné, že zdivočelé včely zajišťovaly vibrace, které nám dnes obstarávají miniaturní motorky.

V roce 1860 vynalezli vědci parní vibrátor, který byl určen k léčbě hysterie pod dohledem lékaře. První vibrátor na baterky se datuje rokem 1870, měl baterii velkou asi jako autobaterie. Na přelomu devatenáctého a dvacátého století již byly vibrátory vyráběny i pro domácí užití. Ve třicátých letech spousta firem v reklamních kampaních vyzdvihovala funkce vibrátoru vedoucí například k snížení váhy. Vývoj erotické pomůcky se ale, jak víme, dále posouvá. A dnes už si můžete koupit vibrátor třeba celý ze zlata!