Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak odmítnout sex, abychom partnera neranily

  • 29. prosince 2016 | 06:00

    Je kolem deváté a už teď je vám jasné, že váš muž se bude chtít milovat. Vy jste k smrti unavená a jediné, co vás ještě drží na nohou, je myšlenka na teplou postel. Jak ho odmítnout, aby se ho to nedotklo?

  • Jak odmítnout a neranit


    Autor: shutterstock
    Sama dobře víte, jak je to nepříjemné, když máte chuť na sex, snažíte se partnera svést, a on vás odmítne. Ať chcete nebo ne, raní to vaše sebevědomí. Proto, pokud dorazíte domů po celém dni v práci celá ztrhaná, dejte to partnerovi jasně najevo. Řekněte mu o svých plánech padnout a spát, co nejdřív to půjde, a pokud je jen trochu citlivý a chápavý, nebude se ani o nic pokoušet.

  • Vysvětlete mu to


    Autor: shutterstock
    Vysvětlení, proč odmítáte jeho milostné návrhy, je pro mnoho mužů dostačujícím a pochopitelným argumentem. Je to rozhodně o sto procent lepší, než když po ulehnutí do postele zhasnete lampičku, přetočíte se na bok zády k němu a řeknete jen: „Dobrou noc.“ To by si mohl lámat hlavu s tím, co udělal špatně, že vás odradil.

  • Ať se zeptá za chvilku


    Autor: shutterstock
    Občas jsou muži moc hrr a my ještě nejsme připravené. Právě jsme uprostřed něčeho důležitého, co musíme dodělat, a jejich milostné choutky nám sice lichotí, ale nedokážeme se na ně soustředit. Prostě potřebujeme mít čistou hlavu a všechno hotové. Proto mu nemusíme říkat ne, ale jen: „Teď mě prosím neruš, miláčku, teď nemůžu, ale později...“ Je totiž možné, že se to uleží i vám a do nálady se dostanete.

  • Říct ne není špatné


    Autor: shutterstock
    Komunikace mezi lidmi je základním a neotřesitelným kamenem všech vztahů. Pokud si s partnerem o sexu povídáte a znáte své reakce, potom byste si měli nastavit i to, jak budete sex odmítat. Občas se stane, že se jednomu z vás nebude chtít, a neměl by to být problém. Když totiž budete vědět, že odmítnout sex je v pořádku, budete mít v případech, kdy k milování dojde, stoprocentní jistotu, že si sex oba užíváte – a on bude vědět, že jste nekývla jen kvůli tomu, že nechcete ranit jeho city.

  • Názor sexkoučky Julie Poupětové

    Video se připravuje ...
    Julie Poupětová radí jak být skvělou milenkou • VIDEO: Majka Dvořáková

    Pokud je vztah celkově, a tedy i eroticky, v dobré kondici, odmítnutí většinou nevadí. Když se ale žena obává, že by mohla partnera odmítnutím ranit, většinou něco není v pořádku s intimním životem, se vztahem nebo se sebevědomím obou partnerů. Muž, který se uráží a bere si osobně, když žena sex odmítne, je většinou sebestředný a nezralý a jako milenec pak v dlouhodobém vztahu nestojí za nic.

     

Diskuse ke článku
.