Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 příležitostí, kdy byste určitě měla mít sex

  • 22. prosince 2016 | 06:00

    Chtěla byste svému milostnému životu vlít krev do žil? Vědci vědí, při jakých příležitostech se máme rozparádit.

  • V pětihvězdičkovém hotelu


    Autor: shutterstock
    Samozřejmě za předpokladu, že se tam někdy dostanete. Vše, co vás ruší doma – pracovní povinnosti, úklid, účty – může vaši chuť na sex úplně zadusit. Když k tomu přidáme ještě stereotyp, toho vraha vášně v dlouhodobých vztazích, může se snadno stát, že se vy i váš partner stanete neteční k tomu, co vás k sobě kdysi přitahovalo.

    Naplánujte si společný čas jen pro sebe, jako je například víkend v hotelu, kde můžete být znovu zamilovaní a něžní jako na začátku – a bez dalších rušivých elementů. Studie čítající přes tisíc respondentů ukázala, že 74 procent párů má sex alespoň jednou za dva dny v době dovolené, naproti tomu jen 19 procent párů spolu takto často souloží během pracovního týdne.

    Na společném čase mimo domov je výhodou také to, že cizí prostředí vám pomůže znovuobjevit to, co vás na partnerovi vlastně přitahuje. Ženy většinou upřednostňují rodinu a nesoustředí se na sebe, proto může nové prostředí pomoct dostat se znovu do kontaktu se sebou a lépe vnímat své potřeby i v oblasti sexu. A nezapomeňte na kliku pověsit cedulku Nerušit!

  • Jakmile zazvoní budík


    Autor: Shutterstock.com
    I když se to nezdá, po ránu je naše energie na maximu, protože celodenní stresory ještě nezačaly působit. A takový ranní sex podpoří pocit intimity a vzájemné náklonnosti vůči partnerovi. Ještě k tomu, jak mnohé z nás vědí, je i mužská hladina testosteronu po ránu nejvyšší.

  • Když vás bolí hlava


    Autor: shutterstock
    Navzdory očekávání může sex být účinným lékem proti bolesti. Výzkum z univerzity v německém Münsteru ukázal, že téměř polovina pacientů s migrénou, kteří měli během akutní epizody bolesti sex, zažila znatelné zlepšení, hlava je bolela méně. A mnozí pacienti se bolesti zbavili úplně. Vyšší hladina endorfinů nám totiž pomáhá s bolestí bojovat.

  • Před důležitou pracovní schůzkou


    Autor: shutterstock
    V den důležité schůzky nebo prezentace rozptýlíte milováním obavy. Výzkumníci ze skotské univerzity v Paisley požádali 24 žen a 22 mužů, aby si zapisovali pocity ze stresové pracovní události, když před ní jednou měli a podruhé neměli sex. Účastníci, kteří měli sex ten den ráno, se cítili méně nervózní a jejich krevní tlak se po náročné pracovní události vracel do normálu rychleji než u těch, kteří se ten den ještě nemilovali. Během sexu totiž tělo uvolňuje hormony štěstí dopamin a endorfin, které vám umožní cítit se uvolněně a koncentrovaněji před náročným úkolem.

  • Po pozdravu slunci


    Autor: shutterstock
    Nesmíme zapomínat, že fyzická aktivita také zlepšuje krevní oběh, a pomáhá tak roznášet adrenalin po celém těle, což také přispívá k našemu libidu. Jóga například zlepšuje funkci pohlavních orgánů a zvyšuje pocit uspokojení ze sexu, což ukázala studie z odborného časopisu Journal of Sexual Medicine. Výzkumníci nechali vyplnit čtyřicet žen dotazníky před a po dvanáctitýdenním jógovém programu. Na konci byly jasně viditelné výsledky v oblasti zvýšení sexuální touhy a pocitu uspokojení z milování. Na texaské univerzitě zase zkoumali, jak se změní reakce žen na erotické podněty po dvaceti minutách jízdy na kole. Zjistili, že zásobení krví v oblasti pohlavních orgánů se zvýšilo téměř dvojnásobně.

     

Diskuse ke článku
.