Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sex během menstruace? Proč ne, ale má to své zásady

I během svých dnů se můžete oddávat sexu
5. července 2013 | 13:00

Během menstruace se vám plaší hormony a bijí na poplach a tak jste možná už sama na vlastní kůži zažila, že vás touha po milování doslova spalovala. Postelové hrátky jste si ale musela odepřít, protože jste zrovna měla své dny. Odstraňte tabu sexu během periody a pokud vás zachvátí touha, naplňte ji.

Kratší perioda díky sexu

Ženská rodidla jsou během menstruace mnohem prokrvenější a citlivější , hladina hormonů v těle je vyšší a proto máte na sex větší chuť. Díky citlivosti můžete prožít orgasmus snadněji než kdykoli jindy . Podle některých průzkumů navíc pomůže sperma urychlit průběh menstruace a ta je o několik dnů kratší, než jindy.

Menstruace někdy bolí, ulevit od bolestí může sex
Autor: Shutterstock.com
Sex pomůže od křečí

Díky orgasmu se do těla vyplavují endorfiny, které dokáží zmírnit bolesti spojené s menstruací. Můžete tedy sex praktikovat jako léčebnou metodu během svých dnů.

Hygiena je důležitá

Samozřejmostí by pro vás měla být sprcha před i po souloži. Teplá voda vás uvolní a připraví vaše tělo na milování. Pokud se bojíte krvácení, můžete přesunout milování rovnou do koupelny, kde pod teplou vodou krásně „roztajete“, nebo si připravte ložnici tak, aby jste „nehodě“ zabránila. Ideální je podložit pod sebe ručník.

Sex
Autor: Shutterstock.com
Misionář nebo jezdec na koni

Asi nebudete chtít experimentovat s akrobatickými polohami, proto zvolte ty nejjednodušší, při kterých si ale dostatečně užijete.

Nejvhodnější polohou je klasický misionář. V leže na zádech minimalizujete krvácení, hluboký zásun penisu obstará masáž citlivých bodů uvolní napětí, které můžete cítit v podbřišku.

Pokud vás třeba bolí během vašich dnů záda, ideální polohou bude, když si partnera osedláte. Jemnými krouživými pohyby odblokujete tlak v kříži a uvolníte pánev. Navíc si budete moci regulovat hloubku průniku podle toho, jak se vám to líbí.

Má to i svá rizika

Při sexu během periody je stejné riziko přenosu pohlavních nemocí, jako kdy jindy. Proto pokud nemáte stálého partnera, nezapomínejte na ochranu v podobě kondomu. Sejně tak se v těchto dnech nesnižuje riziko otěhotnění, podle lékařů dokonce spíš naopak.