Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Naučte se přemýšlet víc jako muž: V čem vám inspirace opačným pohlavím ulehčí život?

  • Naučte se přemýšlet víc jako muž, usnadní vám to život
    21. února 2023 | 06:00

    Nevíte, jak být v životě spokojenější? Neustále vás trápí maličkosti a okolí už nemůže vydržet, jak si pořád na něco stěžujete? Je čas s tím něco udělat! Inspirujte se opačným pohlavím, které ví, jak mít život o něco jednodušší. Přitom jde jen o to, najít tu správnou rovnováhu mezi mužským a ženským světem. Jak na to?

    Všimla jste si někdy, že se ženy zabývají problémy mnohem častěji než jejich drahé polovičky? Když pominete vážné situace, v těch malicherných je nadhled občas ideální řešení. Nevěříte? Přinášíme vám hned šest zaručených pánských zásad, které se můžou hodit i vám.

  • Nezabývejte se maličkostmi

    Když uberete ze snahy mít naprosto všechno pod kontrolou, uleví se vám. Neznamená to, že se máte proměnit v chladnou bytost bez emocí. Jen si na sebe přestaňte brát tolik tíhy a starostí. Přesně to umí většina mužů téměř dokonale. Zkuste se občas chovat stejně a naučte se uvědomit si, jaké starosti můžete odložit nebo úplně vypustit. Když se naučíte rozpoznat nepodstatné drobnosti, které je vhodnější nechat plavat, budete se cítit lehčí a přestanete se stresovat. Naopak se snažte dívat se na svět s větší rozvahou a životním nadhledem. Díky pozitivním myšlenkám, které začnete posílat vesmíru, se vám určitě začne víc dařit a zlepší to dost možná i vaše vztahy s ostatními.

    Jak na správnou asertivitu? Podívejte se na rozhovor s odborníkem:

    Video se připravuje ...
    Komunikace s dětmi: Zaveďte těchto 6 pravidel a budete si rozumět, radí koučka

  • Naučte se jednat s klidem a rozvahou

    Všimla jste si někdy, že na rozdíl od nás muži nejprve přemýšlí, než něco řeknou nebo udělají? Mohou se nám kvůli tomu sice někdy zdát trochu odtažití, zpomalení nebo neochotní, většinou je to však ku prospěchu věci. Pánové se nejdříve zamyslí a až potom jednají. Dělají a říkají jenom to, čím si jsou opravdu jistí. Vyhnou se tak konfliktům i narušení vztahů. Zdá se vám takové jednání nemožné? Přitom stačí tak málo. Naučte se jednat klidněji, a než stihnete udělat něco, čeho byste později litovala, napočítejte si pro sebe do deseti a raději si to důkladně promyslete. Uvidíte, že se vaše vztahy i kariéra značně vylepší.

  • Buďte k sobě i okolí upřímnější

    O ženách je všeobecně známo, že se ke svému okolí bojí být zcela upřímné. Jsou empatické a nechtějí nikoho zranit. Je jedno, zda zrovna nechcete kamarádce sdělit, že je s těmi řečmi o svých nových značkových botách už otravná, kolegyni, že příště za ni její práci dělat nebudete, nebo se jen za něco stydíte. Když nebudete v hovoru s ostatními dávat najevo, co už je vám nepříjemné, a nenaučíte se občas říkat ne, nepodaří se vám stanovit si ve vztazích tolik potřebné hranice. Snadno se pak může stát, že někdo překročí únosnou mez ve svém jednání k vám, a stane se to pravidlem. Vyhnete se tomu jedině s pomocí upřímnosti.

  • Neztrácejte čas hodinami v koupelně

    Víte, v čem mají pánové výhodu? Někteří z nich stihnou dříve, než se jejich partnerka vrátí z koupelny, dokoukat fotbalový zápas nebo si dát šlofíka. Netráví tolik chvil sebezkrášlováním, díky čemuž si umějí najít čas na podstatnější a praktičtější věci. Jsou přirození a nestydí se za to. Opravdu se musíte nutně malovat, i když se chystáte jen vynést koš, na procházku s pejskem nebo pozdravit sousedku? Je to sice pochopitelně otázkou priorit, ale pomyslete na to, kolik důležitějších věcí byste mohla stihnout místo půldenního blokování koupelny.

  • Mějte vlastní koníčky

    Říkáte si, proč váš drahý po příchodu z turnaje ve fotbale zase tak září? Než ho začnete podezírat, že nebyl se svou partou, podívejte se na to jinak. Pro velké množství mužů jsou vlastní koníčky nedílnou součástí života. Zvedají si při nich sebevědomí a nacházejí díky nim také prostor pro seberealizaci. Možnost věnovat se tomu, co vás naplňuje, je velice důležité pro každého člověka nehledě na pohlaví. Jestliže nemáte vlastní zájmy, určitě to napravte. Najděte si jakoukoliv aktivitu, která vám umožní mít chvíli jen pro sebe a zapomenout na starosti. Brzy jistě pochopíte, proč je váš partner po příchodu z tréninku samý vtípek.

  • Nebojte se občas zariskovat

    Víte, co žene většinu úspěšných mužů kupředu? Oproti ženám neváhají občas zariskovat, což se mnohdy vyplácí. To ale hned neznamená, že musíte jít do kasina nebo se dát na adrenalinové sporty. Vystačíte si s tím, když se pokusíte zahodit zbytečné obavy a budete alespoň někdy spontánní. Láká vás kurz latinských tanců, ale máte strach, že se znemožníte? Žádný učený z nebe nespadl. Zahoďte předsudky a přestaňte se řídit tím, co si o vás myslí ostatní. Toužíte už dlouho poznat nějakou vzdálenější destinaci? Odvažte se, a až to bude možné, vyrazte na cestu. Nebojte se vykročit ze své komfortní zóny. Vyplatí se vám to.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.