Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zadaná čtenářka Ivana riskla zakázanou lásku: Idylka to nebyla, ale nemohla jsem si pomoct!

Vztahy
5. října 2022 | 06:00

Někdy zasáhne Amorův šíp tam, kde se vám to zrovna nehodí. City se ale moc nedají řídit rozumem. Jdete za svým srdcem, i když víte, že to nebude žádná idylka.

Ivana (35), Hradec Králové: 

Podvedla jsem ho s mladším

S Davidem jsme po třech letech vztahu prožívali krizi. Tu jsme chtěli zažehnat na horách, kam nás pozvala jeho rodina. Vypadalo to slibně, alespoň do chvíle, než jsem poznala Filipa, nejlepšího kamaráda mladšího bráchy mého přítele. Na ten vzrušující moment si pamatuji přesně. Šel proti mně na schodišti, hodil tmavě hnědou ofinou a podíval se na mě modrýma očima. Až jsem z toho málem spadla ze schodů. Háček byl ale nejen v tom, že jsem byla zadaná. Zatímco mně v té době bylo dvacet pět, jemu bylo teprve patnáct.

Začalo to nevinně

Byl to pro mě šok! Vždycky jsem chodila se staršími kluky, a najednou jsem se zakoukala do puberťáka. Sice vypadal vyspěle, ale chováním byl samozřejmě ještě dost nevyzrálý. Ze svých citů jsem tak byla hodně zmatená. Bohužel nešlo jen o chvilkové poblouznění. Vzhledem k tomu, že jsem se s Davidem brzy přestěhovala k jeho rodičům, začala jsem Filipa potkávat docela často. Chodil k nám na návštěvy nebo jsme se potkávali v autobuse, kterým jsem cestovala já do práce a on do školy. V té době šlo ještě stále o nevinné platonické city.

Úlet v opilosti

Nějaký čas jsme se jen setkávali a já sledovala, jak dospívá. Vzniklo mezi námi přátelství a bylo jasné, že i on ke mně začíná chovat sympatie. Před ostatními jsme je ale rozhodně neprojevovali, takže nikdo z okolí neměl nejmenší tušení. Když byl David hodně pracovně vytížený a neměl na mě čas, tak jsem s jeho bráchou a Filipem chodila často pařit. Naprosto bez problému jsem se bavila s o deset let mladšími lidmi, jako by šlo o mé vrstevníky. Z jedné párty jsme se ale já a Filip vytratili. Byli jsme oba dost opilí a začali se líbat.

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Alice Jandová - Mladá žena se starším partnerem se nevyhne nálepce zlatokopky • VIDEO: Videohub

Ignoroval mě

Já žádné výčitky kupodivu neměla, zato on nejspíš ano. Od té doby mě totiž začal ignorovat, aniž by mi cokoli vysvětlil. Zřejmě si uvědomil dřív než já, že by to nemělo budoucnost, a navíc by tím zcela jistě přišel o nejlepšího kamaráda. Pak už to šlo s námi dost z kopce. Párkrát jsem šla s nimi ještě pařit, ale nemohla jsem se dívat na to, jak moc jsem mu už lhostejná. Dokonce se přede mnou líbal se svou spolužačkou, a to mě hodně ranilo. Brzy nato jsem se s Davidem rozešla a Filipa už nikdy nepotkala.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová