Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Alena z Výměny manželek se svěřila: Matka mě psychicky i fyzicky týrala!

1. června 2022 | 21:45

Najde vyhořelá Alena v cizí rodině sílu udržet svůj skomírající vztah? Poradí si temperamentní Lucka v domácnosti s podstatně nižším rozpočtem? Další díl Výměny manželek je tady! Jedna z účastnic také na kameru vyzradila svou šokující minulost. Co se jí stalo?

První účastníci Výměny manželek žijí v Hlinsku v pronajatém bytě před rekonstrukcí. Aleně je 27 let a je na úřadu práce, protože kvůli koronaviru má problém sehnat zaměstnání v místě bydliště. Její partner Honza pracuje ve výrobně. Spolu mají malou dceru Amálku. Oba partneři prochází ve vztahu krizí. Rádi by ale své problémy nějak vyřešili a věří, že jim v tom pomůže právě Výměna manželek.

Na druhé straně žije v Nehvizdech Lucie, které je 32 let, s manželem Michalem. Ten pracuje jako vedoucí pekárny a mají spolu dva syny Míšu a Matyáška. Svůj vztah popisují jako idylický, přesto se ale občas tu a tam najde něco, na čem se neshodnou. Především jedná-li se o výchovu dětí.

Manžel Michal doufá, že po deseti dnech ho manželka bude brát spíše jako manžela než jako dalšího syna.

Video se připravuje ...
Výměna manželek: Náhradní maminka byla nucená šetřit! • VIDEO: TV Nova

V novém domově

Po příjezdu do nového domova byla Lucie trošku zklamaná, protože doufala v domeček na samotě u lesa. To ale ještě nevěděla, co ji čeká uvnitř. Naproti tomu si Alena celkem pochvalovala už exteriér svého nového domova a uvnitř bytu její nadšení neopadlo, ba naopak.

Lucie byla zaskočena hned několika věcmi. A na kameru přiznala, že první dojem není nejlepší. Sama Alena si uvědomila, že maminka to na druhé straně nebude mít nejjednodušší, když vidí, z jakého komfortu přišla a na co je zvyklá. Lucie ale pochopila, že většina nedostatků v domácnosti bude dána nedostatkem peněz.

Přivítání Lucie do nové rodiny bylo milé. Od tatínka Honzy dostala kytičku a to, čeho se nejvíc bála, se záhy vyřešilo. Lucie byla totiž opravdu zaražena z prázdné lednice, ale hned na přivítání přišel Honza s taškou plnou nákupu a to ji celkem uklidnilo. I v Nehvizdech měla Alena hezké přivítání tatínkem Michalem.

Hned další den Lucie řeší, že po uvaření oběda už je lednice opět prázdná, a tak se rozhodne jít s malou Amálkou nakupovat. Maminka si ale uvědomuje, že bude muset konfrontovat nového partnera, co se týče financí na nákup potravin, a moc se jí do toho nechce.

Začátek výměny

První den Aleny je pěkně divoký. Malí kluci jí dávají zabrat hned od začátku. To Lucie na druhé straně má opačné problémy. Amálka je hodně uzavřená, a dokonce si vyžádala být sama, což přijde Lucii u tak malého dítěte zvláštní, a tak usuzuje, že se jí asi maminka nevěnuje tak, jak by asi měla.

Alena se práce nebojí a místo toho, aby si hrála s dětmi, se vrhla na úklid koupelny, která se už tak leskne čistotou. Sama je totiž často překvapená, jací jsou malí kluci divoši. A u úklidu si více odpočine.

V Hlinsku otevřela Lucie s Honzou téma rodinného rozpočtu, který je kvůli koronaviru velmi omezený. A tak se maminka bude muset snažit opravdu šetřit. Na druhé straně si Alena může dovolit se trochu rozšoupnout. V mezičase si také mladá Alena novému příteli postěžovala, co ji trápí v jejím vztahu. Dokonce se mu svěřila, že u partnera našla poptávky po sexuálních službách. Na tohle téma narazili i v Hlinsku, kde Honza stejný problém vysvětloval Lucii, avšak trochu jinak. Údajně se jednalo o spam.

Jak se blížila půlka výměny, začalo být na obou stranách smutno. Maminkám se začalo stýskat po svých dětech a občas ukápla i slza. V Hlinsku ale roztříštil smutek Honza, který ukázal své kuchařské dovednosti své nové manželce a uvařil svíčkovou, která všem chutnala.

V rámci změny "teď tady velím já" si Lucie přála, aby malá Amálka neusínala u televize a také aby se Honza více věnoval malé dceři. Na druhé straně si Alena přála, aby se malí kluci snažili uklízet po sobě pokojíček. Také se zeptala Michala, jestli on má pro ni nějakou zpětnou vazbu. Ten si přál, aby se jeho nová partnerka více usmívala a příkazy klukům zadávala spíše jako hru a ne jako drsný příkaz.

Začíná být dusno

V druhé půlce výměny toho má Alena už celkem dost. Kluci jsou hodně nároční a podle ní tak trochu nevychovaní. Sama přiznává, že kdyby mohla, tak staršímu Míšovi jednu ránu uštědří. Aby se uklidnila, tak se vydává vyvenčit malého pejska.

Pár dní před koncem se Alena na kameru svěřila, že ji matka po rozvodu psychicky a fyzicky týrala, což ji rozplakalo. Bylo vidět, že si toho mladá Alena zažila opravdu hodně.

Na druhé straně tečou také slzy, ale štěstím. Michal totiž poslal své Lucii květinu k MDŽ. Stejné překvapení ale čekalo i Alenu, kterou kytička také rozplakala.

S další dobrou zprávou přichází Honza, který dostal nabídku na práci pro Alenu včetně zajištění školky pro malou Amálku. Zprávu nadšeně sdílí se svou prozatímní partnerkou Lucií.

Mezi osmi očima

A jak dopadlo setkání mezi osmi očima? Shledání bylo plné lásky. Všem se hodně stýskalo, a tak lítaly vzduchem polibky a slzy štěstí tekly proudem. První si vzala slovo Lucie, mluvila o tom, že má Amálka vcelku malou slovní zásobu na to, kolik jí je let. Jinak byl ale rozhovor mezi účastníky milý, a Lucie dokonce zmínila, že by byla ráda, kdyby druhá rodina přijela na návštěvu i s malou Amálkou, kterou si velmi oblíbila.

Návrat k rodinám byl velmi šťastný a všichni účastníci byli velmi vděční za zkušenost a odhodlaní ve vztazích zlepšovat své nedostatky.

Kdo se Výměny manželek účastní příště?

Autor: REDAKCE, REDAKCE