Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pavučiny, plíseň a špína: Jak zvládla čistotná Iva ve Výměně manželek deset dní v "domě hrůzy"?

25. května 2022 | 21:50

Jak si Iva poradí v pro ni zanedbané domácnosti se zvířaty a s laxním náhradním manželem k tomu? Dokáže se svérázná Veronika přizpůsobit temperamentnímu a náročnému tatínkovi, který má rád pivo? 

První účastnicí Výměny manželek byla tentokrát Veronika, které je 42 let. Ve Velkém Šenově bydlí s partnerem Martinem, kterému je 50 let. Společně mají dceru Michalku, které je 3,5 roku. Druhou účastnicí je pohledná Iva, které je 34 let a která má jednu dceru z předchozího vztahu. Společně bydlí s partnerem Mírou v Rokytovci.

Veronika si od výměny slibuje větší rozhodnost od partnera Martina. Chtěla by docílit toho, aby nová partnerka udělala z Martina chlapa.

Rodina Ivy bydlí v pronajatém domku v Rokytovci. Hlavní důvod účasti v pořadu byly finance, což otevřeně její partner přiznává. Ivě na Mírovi vadí jeho výbušnost a to, jak je sprostý.

Výměna začala velmi rozpačitě. První dojmy Ivy byly zjevně hodně negativní. Sama prohlásila, že má pocit, že je na smetišti. Největší problém měla se zápachem, který byl všudypřítomný.

Veronice se v novém domově líbilo, ale u fotky páru prohlásila, že jí nový partner není sympatický.

Zato Iva i na druhý pohled stále hodně bojuje s podmínkami v novém domě. Nemůže se smířit s množstvím zvířat. Současně také bojuje s nepořádkem především v dětském pokojíčku, kde je zatuchlo a všude jsou pavučiny. Setkání s novým partnerem proběhlo v poklidu, ale Iva se nebála říct, že se jí v novém bydlišti nelíbí, a hned zmínila i důvod, a sice nepořádek.

Veronika hned v začátku sdělila své obavy novému partnerovi ohledně alkoholu. Bála se totiž, aby po několika pivech nebyl Míra agresivní. V minulosti prý něco podobného zažila a nerada na to vzpomíná. Nový manžel ji ale uklidnil, že i po několika pivech je téměř střízlivý, a vše si hned vyříkali.

Po první noci se Iva moc nevyspala a ve svém udivování pokračuje. Malá Míša si totiž ke snídani poručila mastné topinky a bez telefonu nedá ani ránu, a dokonce se bez něj ani nenasnídá. Úklidu se nová maminka nebála a okamžitě nakoupila čisticí prostředky a začala důkladně čistit záchod a koupelnu. Martin si sice stěžoval na tvrdou vodu a sváděl nečistoty na ni, Iva mu ale dokázala opak. Po jejím zásahu dům pěkně prokouknul!

V Rokytovci po prvním dni vyrazila celá rodina na pivo za přáteli. Veronika si před přáteli pochvalovala nového partnera, protože si prý nepamatuje, kdo jiný by jí připravil snídani. Piv už ale na ni bylo až příliš, a tak odešla o něco dříve domů.

Iva se uchýlila k radikálnějšímu řešení. Chtěla se totiž na další den pořádně vyspat, a proto si zajistila spaní v penzionu. Tatínkovi se to sice moc nelíbilo, ale sám uznal, že netouží po dohadách a neshodách. Nová partnerka se ale hned ráno vrátila do „domu hrůzy“, jak ho sama nazvala, a začal jí perný den. Když krmila početné zvířectvo, dokonce šlápla do jednoho z psích exkrementů, což jí připomnělo, kde se vlastně nachází.

Odpoledne se s Martinem rozhodli vyrazit na houby, protože je to Martinův nejoblíbenější koníček. Tam ale nastal další problém, Ivě se totiž nelíbil systém, kterým Martin sbíral houby. Sama se ale rozhodla problém nerozvádět.

Veronika má také plné ruce práce. Dělá jí problém moderní mop a snaží se zjistit, jak na něj. V tom jí pomůže Míra, je ale třeba, aby jí to ukázal víckrát, a to už její nový manžel maličko pění. Při obědě se s novým partnerem baví Veronika o problémech ve vztahu s Martinem. Sama ale přiznává i své chyby, jako je třeba hraní na mobilu.

V rámci změny režimu si Veronika přála, aby Míra omezil pivo u svých přátel, to se mu moc nelíbilo, ale prý se o to pokusí. Také se dožadovala filmu, na který by se s Mírou ráda podívala, protože to běžně s patnerem nedělá. Iva si na druhé straně přála trochu pozměnit interiér domu. Svého nového manžela také poprosila o úklid auta a o uvaření oběda. Ten si na úkoly ani nestěžoval.

V Rokytovci nastal větší problém až ve chvíli, kdy malé dceři nedala nová maminka bundu, když šla ven. Obě pak dostaly od tatínka vyhubováno.

Ve Velkém Šenově začal být Martin pěkně drsný. Dotklo se ho, že Ivě nechutná jídlo, které jí uvařil. I v Rokytovci to začíná být pěkně ostré. Míra si na internetu vyhledal Veroničino jméno a nestačil se divit, její jméno bylo spojeno s množírnami a s týráním zvířat. Veroniku se rozhodl s tím konfrontovat, ta ale většinu informací popřela. Míra se nakonec odhodlal do tématu více nešťourat, protože deset dní už bylo skoro za nimi.

Na schůzku mezi osmi očima jel Míra s naprostým odhodláním druhé rodině vše na rovinu říct a stejně tak k tomu přistupovala i jeho partnerka Iva. A servítky si rozhodně nebrali! Druhé rodině vytmavili vše, co se jim nelíbilo, a také je prosili, aby se vzpamatovali především kvůli své krásné dceři. Na to neměla druhá strana co říct.

Kdo se účastní Výměny manželek příště a bude probíhat také tak drsně?

Autor: REDAKCE