Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Potřebujete se odrazit ze dna? Víme, co vám pomůže!

  • 21. září 2018 | 06:00

    Každý z nás zažil období, kdy se mu nic nedařilo, nic mu nedělalo radost a měl náladu pod psa. I když máte možná pocit, že se celý svět proti vám spiknul, je potřeba si uvědomit, že každý občas zažívá kolotoč vzestupů a pádů. Poradíme vám, jak z něho ven!

    Pokud se nacházíte ve slepém bodě, zhluboka se nadechněte a vezměte celou situaci pevně do svých rukou. Možná si myslíte, že z vašich potíží není cesty ven, ale my vás přesvědčíme, že nemáte tak úplně pravdu. Zde je deset způsobů, jak dát svůj život zase dohromady!

  • Věřte si

    Autor: istock.com

    Vaše slova jsou důležitá a mají velkou váhu, obzvlášť, pokud mluvíte sami o sobě. Místo, abyste se na sebe dívali jako na zlomené nebo ztracené, začněte se vnímat jako dostatečně silné osoby, které jsou schopny svůj život změnit. V okamžiku, kdy změníte své myšlení, se všechno obrátí k lepšímu. 

  • Napište si seznam věcí, které už dál nechcete dělat

    Autor: istock.com

    Pokud si přejete něco změnit, musíte přestat dělat věci, které vám ve změně brání. Přejete si zhubnout, a tak se každé ráno trápíte v posilovně, abyste pak večer zajedli smutek tabulkou čokolády? Tohle přece k ničemu nevede. Udělejte si proto seznam věcí, které děláte špatně a přejete si je dělat lépe a hlavně tak, aby měly smysl. Jakmile budete mít plán, můžete se soustředit na jeho realizaci.

  • Nebuďte na sebe příliš tvrdí

    Autor: istock.com

    Místo toho, abyste se neustále obviňovali za to, když se vám něco nepovede, zkuste se ze svých chyb poučit. Chybovat je přece lidské a hlavně  chybami se člověk učí. Buďte rádi za nový pohled na věc a do příště se dalších omylů vyvarujte. 

  • Mluvte jinak

    Autor: istock.com

    Přistihli jste se, že při komunikaci s druhými stále opakujete stejná slova a většinou se týkají toho, jak jste nešťastní, nic vám nedělá radost nebo dokonce, že jste úplně k ničemu? Takhle jen posílíte svůj pocit bezmocnosti. Zkuste při konverzaci používat více pozitivních a silných slov. Uvidíte, jak se budete cítit lépe a jak na vás svět bude také jinak reagovat.

  • Obklopte se bojovníky

    Autor: istock.com

    Pokud se budete stýkat s lidmi, kteří mají negativní pohled na svět, utápí se ve své bezmoci a nemají sílu bojovat s problémy, nejspíš se v těch svých budete utápět ještě víc. Stýkejte se proto s lidmi, kteří vás budou nabíjet pozitivní energií, budou vás motivovat a dělat silnými. 

  • Podělte se o své úspěchy

    Autor: istockphoto.com

    Stanovili jste si seznam cílů, které chcete splnit? Skvěle! Pokud se vám podaří nějaký z nich splnit, nebojte se o to podělit se svou blízkou kamarádkou nebo kamarádem, partnerem nebo členem rodiny a zároveň ho požádejte, aby nad vámi držel kontrolu v plnění dalších cílů. Jednotlivé kroky se vám budou snáz plnit, když o nich budete mít s kým mluvit.

  • Starejte se o sebe

    Autor: istock.com

    Je hezké, že se staráte o potřeby a přání druhých, ale neměli byste zapomínat, že ty vaše jsou nejdůležitější. Napusťte si horkou vanu, podívejte se na svůj oblíbený film nebo uspořádejte večírek pro své nejbližší přátele. Udělejte zkrátka cokoliv, z čeho budete mít radost a budete šťastní.

  • Pište si deník

    Autor: archiv firem

    Pamatujete si, když jste si v pubertě psali své pocity do roztomilých deníčků? Tak v tom zase pokračujte. Začněte a ukončete každý den několika řádky a sami uvidíte, co vám to dá. Je tu velká šance, že zjistíte, jak se skutečně cítíte. A navíc  papír vaše tajemství nikomu neprozradí.

  • Buďte vděční

    Autor: istockphoto.com

    Často si děláme hlavu z maličkostí, stěžujeme si na své životy a máme pocit, že se celý svět proti nám spiknul, a nedochází nám, že jsou na světě lidé, kteří se mají podstatně hůř. Jste zdraví, máte rodinu, blízké přátelé a práci? Pak se nemáte vůbec špatně. Každé ráno si proto připomeňte alespoň tři věci, za které jste opravdu vděční. Není to hned lepší pocit?

  • Vytvořte místo, ve kterém se budete cítit dobře

    Autor: archiv firem

    Nedělají vám dobře davy lidí, cítíte se nesví v nákupních centrech, ale na procházce v lese se cítíte uvolnění a bezstarostní? Vyhledávejte místa, která vám dělají dobře, nebo si jedno takové vytvořte přímo u vás doma. Kupte si povlečení vaší oblíbené barvy, zapalte si svíčky nebo si konečně vymalujte ložnici. Udělejte všechno proto, abyste našli svou oázu klidu, ve které se budete cítit dobře a v bezpečí.

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.