Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejhorší důvody, proč se vdáváme! Je to i ten váš?

  • 17. června 2018 | 06:00

    Většina lidí vstupuje do manželství s přesvědčením, že je to ta nejsprávnější věc pod sluncem. A že k tomu vedou ty nejlepší důvody – láska, fyzická přitažlivost, emocionální a intelektuální spříznění. Ovšem někdy lidé vstupují do svazku manželského z naprosto nesprávných důvodů. Které to jsou?

  • Nechci toho druhého zklamat a poškodit jeho city

    Autor: iStock

     

    Jestli jste se vdala nebo chystáte vdát za někoho, protože vás zajímají jen jeho pocity, nikoli vaše, jak myslíte, že to bude fungovat třeba za rok? Začnete zjišťovat, že to úplně není ono, nebude vás bavit sex a budete si vyčítat, že jste neakceptovala hlavně své vlastní pocity.

     

  • Nemohla jsem mu říct ne

    Autor: iStock

     

    Pokud patříte k holkám, které neumějí říkat ne, pak v tomhle případě byste se tedy měla umět překonat! Hlavně tehdy, když fakt necítíte, že manželství je to pravé, po čem toužíte. Jestli bude hlavním důvodem, proč u oltáře kývnete, strach říct ne, potom jste dala ne celému manželství.

  • Mí rodiče si ho zamilovali

    Autor: iStock

     

    Kdo si koho bere? Snad vy jeho, ne? Je hezké, že si váš partner rozumí s vaší maminkou, ale vzít si někoho jen kvůli tomu, že si s ní sedl? Rodiče jsou rodiče, ale do vašeho vztahu by neměli zasahovat. Ne vždy totiž vědí, co je pro vás opravdu dobré. Je užitečné poslouchat občas jejich rady, ale ve finále je to vaše rozhodnutí!

     

  • Natruc rodičům!

    Autor: iStock

     

    Trochu podobný důvod jako ten předešlý, jen obrácený naruby. Mé první manželství bylo přesně takové. Rodiče partnera nesnášeli a neustále proti němu brojili. Tak jsem se jim postavila a natruc jsem si ho vzala! I když mi mé vnitřní instinkty říkaly: Pozor, toho si neber! Prostě jsem chtěla rodiče naštvat.

  • Nepřitahuje mě, ale je na mě hodný

    Autor: iStock

     

    Myslíte, že nenajdete nikoho lepšího, kdo by vás miloval a kdo by vám snesl modré z nebe? Kdo by s vámi zacházel s respektem a úctou? Jen kvůli tomu, že je na vás přítel „opravdu hodný“, si ho přece nebudete brát. Časem totiž zjistíte, že být hodný je fajn, ale úplně to nestačí.

     

  • Potřebovala jsem finanční zázemí

    Autor: iStock

     

    Když mi kamarádka řekla, že si toho svého Pepu bere kvůli penězům, dost mě to vyděsilo. Jasně, je normální hledat partnera, který je spolehlivý a který dokáže rodinu zabezpečit i po stránce finanční. Ale brát si ho jen kvůli tomu, že bere sto tisíc měsíčně? Za čas může být bez práce. Takže prostě ne, nikdy.

  • Tikaly mi biologické hodiny

    Autor: iStock

     

    Některé ženy dostanou panický strach, jakmile se přehoupne třicítka, že už nikdy nebudou mít děti. No a co teprve ty, kterým je čtyřicet a které po dětech touží? Když se pak objeví vhodný kandidát, který sice není princ na bílém koni, ale je ochoten s nimi dítě zplodit, prostě to ano řeknou. Není to ale poněkud zvrhlé? I chlap má city, tak po nich nešlapte.

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.