Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Jak být dobrá manželka? Tohle radili ženám v 50. letech

  • 6. srpna 2018 | 06:00

    Jste dobrá manželka? Podle návodu z 50. let pravděpodobně nestojíte za nic. A to je jenom dobře. Určitě totiž máte také vlastní osobnost, názor a muže, který není despota, ale partner. Podívejte se, jak byste se měla chovat podle návodu z padesátých let, a v duchu alespoň trošku poděkujte feministkám.

  • Čekejte na něj s večeří

    2815343:gallery:true:true

    Plánujte dopředu, ideálně noc předem, abyste v okamžiku, kdy se váš muž vrátí domů, měla na stole připravené lahodné jídlo. Většina mužů je po práci unavená a hladová a vidina dobrého jídla (ideálně toho oblíbeného) je přesně tím láskyplným přivítáním, které potřebuje. Dáte mu tak najevo, že jste na něj myslela a berete ohled na jeho potřeby.

     

     

     

  • Buďte připravená

    2815344:gallery:true:trueNajděte si 15 minut pro sebe, abyste se měla čas nachystat. Upravte si líčení, učešte vlasy, usmívejte se a dejte si záležet na tom, abyste vypadala svěže. Také děti připravte na tatínkův příchod. Zkontrolujte, jestli mají umyté ruce a tváře, učešte jim vlásky a zkontrolujte oblečení. Pokud je to potřeba, převlečte je.

     

     

     

     

     

     

  • Postarejte se o atmosféru

    2815342:gallery:true:true

    Před příchodem vypněte všechny spotřebiče, které by mohly dělat hluk. Děti jsou zlatíčka a je krásné vidět je hned při příchodu z práce. Nezapomeňte jim ale připomenout, aby nekřičely a chovaly se způsobně.

  • Naslouchejte

    2815347:gallery:true:trueSvého muže přivítejte s upřímným úsměvem, a dejte tak najevo, jak jste šťastná, že ho vidíte. Naslouchejte mu. I když se vám v hlavě honí stovky věcí, které byste mu měla říct, počkejte s nimi. Teď není ten správný čas. Nejprve ho vyslechněte. Nezapomínejte, že témata, o kterých mluví on, jsou důležitější než ta vaše.

     

     

     

     

     

  • Vytvořte ráj

    2815346:gallery:true:true

    Postarejte se o to, aby byl váš domov oázou klidu, kde muž načerpá energii a potěší své smysly. Nezavalujte ho stížnostmi a problémy. Nevyčítejte mu nic, pokud přijde domů pozdě nebo pokud zůstane venku celou noc. Považujte to za maličkost, která se nedá srovnat s tím, čím si za celý den musel projít on.

     

     

     

     

  • Buďte uvědomělá

    2815341:gallery:true:true

    Natřepejte mu polštář a nabídněte mu, že mu pomůžete z bot. Mluvte klidným, tichým, láskyplným hlasem. Dobrá manželka vždy ví, kde je její místo.

     

     

     

     

     

     

Autor: red
Diskuse ke článku
.