Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Jak najít partnera po rozvodu? Buďte sobecká a netlačte na pilu

  • 24. srpna 2016 | 06:00

    Randění po rozvodu nebo rozpadu dlouhodobého vztahu je vždy náročné. Většinou vám v bezstarostném hledání nového muže brání nezletilé děti a především pošramocené ego. Šance, že si někoho najdete, je přitom veliká, i když o tom právě teď nejspíš pochybujete. Jen musíte přestat hledat.

  • Dejte si čas

    Autor: shutterstock

    Je to jedno z největších klišé, ale bohužel opravdu funguje. To, co zahojí rány na duši i bolavé srdce nejlépe, je čas. Rozhodně to ale neznamená, že byste měla teď měsíce sedět doma a plakat nad tím, proč se váš vztah rozpadl. Na druhou stranu – pokud nemáte náladu jít se bavit měsíc potom, co manžel odešel, zůstaňte doma. Máte na to plné právo.

  • Naštvěte se

    Autor: Shutterstock.com

    Pokud vás muž opustil kvůli jiné, je zcela přirozené, že vás napadají myšlenky jako ty, že už se nikdy nebudete nikomu líbit, že je nepravděpodobné, že by se do vás někdo zamiloval, a že je téměř nemožné, abyste se zamilovala vy. Zastavte se hned tady. To, že vás muž podváděl, nemá nic společného s tím, jak vypadáte nebo jaká jste. Snažte se vědomě zapracovat na tom, abyste jeho odchod nebrala jako důsledek toho, jaká jste vy.

  • Nepodbízejte se

    Autor: Shutterstock.com

    Po rozvodu se zoufale snažíme najít někoho, s kým bychom se mohly bývalému pomstít. Takzvaného převozníka. Jenže ono to nebývá tak snadné. Muži jsou lovci a to, že je ulovíte vy, je zpravidla nebaví. Navíc jsou schopni vaši zoufalou situaci vycítit, a to je něco, co je rozhodně nepřitahuje. Pokud budete o nějakého stát, nechte to na něm. Nátlakem zpravidla ničeho nedocílíte.

  • Nehledejte

    Autor: Shutterstock.com

    Je pochopitelné, že po letech společného soužití pro vás bude nepředstavitelné, že byste měla žít sama. Nesnažte se ale hned vrhat do nového vztahu, protože ten starý tím nenahradíte. Naopak je mnohem lepší zaměřit se sama na sebe. Najít si zase věci, které vás baví a které děláte jen pro sebe.

  • Mějte sex

    Autor: Shutterstock.com

    Nepokoušet se zoufale hledat nový vztah ovšem není totéž jako nemít sex. I kdyby mělo jít jen o naprosto nezávazný úlet na jednu noc, pokud se vám bude chtít, není důvod si ho nedopřát. Ve většině případů vám totiž zvedne sebevědomí.

  • Zaměřte se na sebe

    Autor: shutterstock.com

    Až rozvod dostatečně opláčete, vstaňte s hlavou vztyčenou a dovolte si být sobecká. Máte konečně čas sama na sebe, i kdyby to mělo být jen o víkendu jednou za 14 dní, když si k sobě děti vezme váš bývalý. Dělejte to, co vás baví, a starejte se o sebe. Musíte vyléčit zlomené ego, a to se vám u Ulice, v teplákách a s mastnou hlavou spíš nepovede.

  • Buďte sobecká

    Autor: shutterstock.com

    Opusťte myšlenky, že jediné, co vám zůstalo, jsou děti a že byste se měla plně oddat jim. To, co vám zůstalo především, jste totiž vy sama. Pokud si ten člověk, se kterým jste se rozvedla, neuvědomoval, jak úžasná jste bytost, není to váš problém, ale jeho. Opět je to klišé, ale když budete mít ráda sama sebe a svůj život, bude vám nakonec tak trošku jedno, jestli s někým jste nebo ne. A jedině v tomto stavu mysli máte šanci zase najít bláznivou lásku.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.