Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nejčastější nevěrníci? Znudění třicátníci a splašení padesátníci

Expartner Lucie Borhyové, sporťák Michal Hrdlička (27), se na filmovém festivalu v Karlových Varech pořádně utrhl ze řetězu.
8. července 2016 | 06:00

Nevěra byla, je a bude. A jak už to tak bývá, velkou tendenci k ní mají muži, na něž se ženy doslova lepí. Sexy povolání, sexy postava – a když je ještě z televize! To pak nevadí, ani když se nechová jako gentleman, padá z židle a očurává auta.

Divoké večírky jsou mezi muži před třicítkou na každotýdenním pořádku. Pokud ale máte trochu smůly jako Michal Hrdlička (27) a vaše tvář je známá nejen z televize, ale i ze zamilovaných fotek s nejslavnější českou televizní moderátorkou, hrozí, že si zkazíte pověst.

Nebo možná naopak. Možná budete prostě pasovaný za toho rozervaného drzouna, který během večera zvádne osahat hned několik sexy slečen, a kdyby to náhodou nebylo dost, vždycky může přihodit i chlapce. Ostatně mladí jsme jen jednou, a co se stalo ve Varech, zůstane ve Varech. A ve všech médiích, ale kdo by si tím kazil večer?

Ostatně – není ani důvod. Zatímco mladému hezounkovi dva večery po sobě osahávajícímu přítomné slečny projde tento prohřešek téměř s poplácáním po zádech, jaký je to borec, ženám se nevěra neodpouští. Za všechny stačí zmínit Agátu Prachařovou, o které se stále očekává, že se začne chovat jako dáma.

Kdo zahýbá nejčastěji

Zvláštní je, že podle statistik nejsou mladí hezounkové, kterým z kapsy čouhají peníze a testosteron stříká z uší, těmi nejčastějšími nevěrníky. Krizový okamžik nastává prý v Kristových letech a těsně před padesátkou.

Ze statistiky se dozvíme, že 33letí muži se v tomto věku často vyděsí jako koloušci a potřebují utěšit, nejčastěji v náručí jiné ženy. Tlak na to, že by měli v podstatě v polovině svého života konečně dospět a přijmout zodpovědnost za sebe i za rodinu, je prostě na spoustu nátur příliš. Psychologové se ale shodují, že kolem čtyřicítky se zpravidla uklidní.

Další vlna nejistoty přijde ve 49 letech, kdy se blíží ono magické číslo padesátka a s ním samozřejmě také krize středního věku. Někdo si "na stará kolena" koupí drahé auto, někdo si najde milenku. Každý pocit, že mu ujíždí vlak, řeší podle své morálky, vkusu a finančních možností. Nenaděláme zkrátka nic.

Autor: Brigita Zemen