Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

9 věcí, které od muže nikdy nečekejte, a budete šťastná!

  • Nenaplněná očekávání jsou hrobem většiny vztahů.
    18. března 2015 | 06:00

    Na začátku vztahu nebo manželství věříme, že pro nás náš milovaný udělá první poslední a budeme pro něj vždy číslo jedna. Do reality však mají tato očekávání hodně daleko. Naučte se od svých mužů nečekat nemožné a ušetříte si mnohá zklamání. Nad jeho matkou nevyhrajete a zuřivým mlčením nic nedokážete! Nikdy ho proto nenuťte k následujícím věcem. 

  • Rozhodovat se mezi vámi a jeho rodinou


    tchyně
    Autor: Shutterstock

    Nikdy, ale opakuji nikdy se nestavte mezi něj a jeho matku. Bude-li se muset rozhodnout mezi ní a vámi, nevyhrajete. Pokud si s ní nerozumíte, budete muset cestu k uspokojivému soužití najít sama. Jeho tím nezatěžujte. Můžete mít sebevíc pravdu, dokonce s vámi může souhlasit, ale než by se pohádal se svou matkou, raději si to rozhází u vás.

  • Poslouchat všechny vaše problémy


    Kdy je lepší malá lež než brutální pravda?
    Autor: Shutterstock

    Jistě, partner je také od toho, aby vás vyslechl, když je vám těžko, ale nedělejte si z muže zpovědnici. Podpory, kterou čekáte, se vám stejně nedostane. Muži mají vnímání nastavené na identifikaci problému a jeho řešení, nechápou, že vy jen potřebujete vyjádřit své emoce. Takže máte-li nějaký problém, s jehož vyřešením vám může pomoci, podělte se o něj. Pokud si potřebujete jen postěžovat, zavolejte kamarádce.

  • Neotočit se už nikdy za jinou


    žárlivost
    Autor: Shutterstock

    Předpokládat, že už se nikdy neotočí za jinou, je naprostý nesmysl. Je to přirozené a nedokážou s tím nic dělat. Popravdě – i my se otočíme za přitažlivým mužským, tak z toho nedělejme vědu. Musíme se zkrátka smířit s tím, že žádného samečka nemůžeme mít zcela pro sebe. Dost na tom, že od něj žádáme věrnost.

  • Vzdát se svých vášní, ať už je to práce, nebo záliba


    Starší muž vás může obohatit, i co se týče kultury.
    Autor: Profimedia.cz

    Jeho zájmy byly pravděpodobně součástí onoho kouzla, kterým si vás získal. Ať už je to hobby, nebo práce, je tato záliba – či záliby – jeho neoddělitelnou součástí.  Stejně jako vy potřebuje něco, co mu dělá radost. Neberte mu to, nebo ho ztratíte. Jen se dohodněte na míře času, kterou své zálibě věnuje. Ta nesmí  negativně ovlivňovat běžný chod rodiny.

  • Přestat se vídat s přáteli


    Každý chlap si musí občas odpočinout s kamarády, na některé bychom si ale měly dát pozor!
    Autor: Shutterstock.com

    Stejně jako my potřebujeme čas strávený s kamarádkami, i pro muže je mužská společnost nenahraditelná. Možná, že vám jeho přátelé nejsou právě po chuti, ale dokud on jejich společnost považuje za příjemnou, nic s tím nenaděláte. Ono obligátní pravidelné pondělní pivko nebo čtvrteční fotbálek udržují ve vašem vztahu harmonii. Važte si toho.

  • Být někým jiným


    Některé věci jsou prostě nad mužské síly!
    Autor: Shutterstock

    Jak praví staré pořekadlo: Žena vstupuje do manželství s vírou, že se muž změní, muž naopak doufá, že se jeho žena sňatkem nezmění. Oba se pletou. Až se zase budete sama sebe ptát, jak jste si mohla toho bručouna (dosaďte si, co uznáte za vhodné) vzít, uvědomte si, že je to pořád on, ten, do kterého jste se zamilovala natolik, že jste se rozhodla s ním prožít svůj život. Bylo to vaše rozhodnutí, přijmout ho takového, jaký je. Držte se ho, nebo odejděte.

  • Pamatovat si výročí


    Valentýn je příležitostí, jak ukázat své lásce, že vám na ní záleží. Pokud ale váš partner či partnerka nejsou svátku nakloněni, nenuťte je, ať den nakonec neskončí hádkou...
    Autor: profimedia.cz

    Ženy mají tendence uchovávat v paměti okamžiky, které jsou pro ně důležité. Ano, máme na mysli výročí seznámení, svatby, sv. Valentýna a samozřejmě narozeniny. Tím, že muži s železnou pravidelností na ona data zapomínají, nechtějí jejich význam jakkoli zlehčovat. Jen jejich paměť se na ony emotivní prožitky tolik nesoustředí. Pokud vám na nějakém takovém výročí skutečně záleží, otevřeně to s partnerem proberte. Zapomeňte na to, že si sám od sebe vzpomene nebo z vašich narážek něco vytuší.

  • Sdílet všechny vaše záliby


    žena, muž, senior
    Autor: Shutterstock

    Nenuťte muže dělat s vámi věci, které vás baví, ale jeho ne. Určitě existuje spousta věcí, které spolu děláte rádi a oba si je užijete. Na romantický film nebo nákupy můžete jít s kamarádkou a skládat puzzle můžete sama nebo s dětmi. Dejte mu čas od času šanci pocítit vaši nepřítomnost. Nejspíš si uvědomí, jak vás postrádá, a dá vám to najevo.

  • Být ten dospělejší, když se hádáte


    Hádka s blízkým člověkem nás poškozuje nejen psychicky, ale i fyzicky.
    Autor: Shutterstock.com

    Máte pocit, že by se vám měl za něco omluvit, něco napravit nebo vyřešit, a on se k tomu nemá? Tak mlčíte, tiše supíte, občas třísknete nádobím a čekáte. Marně. Tento pasivně agresivní způsob komunikace vyvolává na druhé straně stejnou reakci. Muž zpravidla vůbec nechápe, z čeho vaše naštvanost pramení, a i kdyby si byl své chyby vědom, pod takovým nátlakem se kát nebude. Je mnohem lepší upřímně a bez emocí říci, že vás zraňuje, jak se k vám partner chová, a navrhnout nějaké řešení. Pokud partnera nestavíte před ultimáta, máte větší šanci na smírné vyřešení konfliktu.

Diskuse ke článku
.