Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

13 pravidel, jak vycházet se svým ex jako dáma

  • Přestaňte se trápit, pobrečte si a udělejte si konečně čas sama pro sebe.
    23. října 2014 | 06:00

    Znáte to, je celkem jedno, zda jste opustila vy jeho nebo on vás, ale i po letech vás setkání s bývalým dokáže rozhodit. O to víc, pokud jsou rány ještě čerstvé a setkání nečekané. Jak se vypořátadt s tím, že se po rozchodu dále potkáváte ať již osobně nebo ve virtuálním světě na Facebooku či jiné síti? Víme, jak na to.

  • O ex jen v dobrém

    Láska bývá slepá. A zamilovaný člověk je schopný obětovat pro svůj protějšek prakticky cokoli.
    Autor: Shutterstock.com
    Neventilujte svou deziluzi z ukončeného vztahu veřejně. Jasně, postěžujte si kamarádce mezi čtyřma očima, ale nevylévejte si srdce na Facebooku či Twitteru. A zcela se zdržte všech negativních komentářů na jeho osobu. Za prvé je dost možné, že časem budete zase přátelé, takže byste svých slov mohla litovat. Za druhé je to ubohé a dáma řeší své záležitosti zpříma. Za třetí, nikoho to nezajímá. Takže pokud mu chcete říct něco od plic, udělejte to osobně a v soukromí.

  • Neničte jeho věci

    Občas se sen může změnit v tvrdou realitu
    Autor: Profimedia.cz
    Je to dětinské a prozrazujete tím svou nevyzrálost. Vyhazování oblečení z okna působí efektně jen ve filmu. Ve skutečnosti tím dosáhnete jen toho, že vás budou mít sousedi za hysterku a on už doživotně za krávu. Bohatě stačí, když mu věci naházíte do tašek a při první příležitosti předáte. Nebo ho požádáte, aby si je vyzvedl, až nebudete doma.

  • Zůstaňte na úrovni

    Jak já jí rozumím...
    Autor: Shutterstock.com
    Je dost pravděpodobné, že se brzy někde potkáte a je dost možné, že ho bude doprovázet jeho nová přítelkyně. V takovém případě držte emoce na uzdě. Nekřičte, neplačte a netvařte se smutně. Ještě nikdy jsem neslyšela o tom, že by setkání s křičící, brečící a naštvanou ženskou, způsobilo opětovné zamilování. Naopak. Bavte se a chovejte se přátelsky. Dejte mu najevo, že s vámi ztratil skvělou holku ne hysterku.

  • Smažte jeho číslo

    ...
    Autor: Shutterstock

    Pokud s vámi cloumají emoce, raději smažte jeho číslo z telefonu. Budete-li ho v budoucnu potřebovat, určitě máte společné přátele. Zatím, se ale obejdete bez něj. Alespoň mu nebudete posílat vyčítavé SMS a nebo dokonce volat, když se trochu pinknete.

  • Ignorujte ho na sociálních sítích

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Jestli jste se rozešli ve zlém, je celkem logické, že si ho vymažete z přátele či ho přestanete sledovat na ostatních sociálních sítích. Pokud je váš rozchod na úrovni, v přátelích si ho klidně nechte, ale dělejte, jako by tam nebyl. I zde však platí, že pokud neunesete pohled na fotky s jeho novou holkou, raději si ho na čas skryjte na Timeline.

  • Nespěchejte s novým vztahem

    Proč je tolik žen, které zůstávají samy bez chlapa?
    Autor: shutterstock
    Je sice možné, že on sotva týden po rozchodu randí s jinou, ale vy se do ničeho hnát nemusíte. Nejsou to dostihy, kdo začne randit dřív. Vzpamatovat se z rozchodu trvá každému jinak dlouho. Je jen a jen na vás, kdy se budete cítit na nový vztah a na náhodě, že potkáte toho pravého. Být single není žádné stigma.

  • Neperte se o mazlíčky

    Kočka ažena
    Autor: Shutterstock
    Pokud máte děti, je vám určitě jasné, že se budete muset domluvit a pokud tak neučiníte, rozhodne za vás soud. Stejně tak byste se měli domluvit, pokud jste si spolu pořídili nějakého domácího mazlíčka - psa, kočku, papouška, rybičku, leguána - co já vím co ještě. Mazlíčci jsou pro nás často trochu jako děti, takže se na péči o něj slušně dohodněte.

  • Vezměte si jen, co je vaše

    I když ho máte plné zuby, zkuste s ním nějak vyjít
    Autor: profimedia.cz
    Pokud se stěhujete ze společné domácnosti, dobře zvažte, na co z vašeho majetku si děláte nároky. Popravdě velkorysost je znamením převahy. Rozmyslete si proto, jestli ty kukačky po babičce či jakoukoli jinou hloupost opravdu tak moc potřebujete.

  • Co nemáš rád, nedělej druhým

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Pamatujte na zlaté pravidlo: “Chovejte se k druhým tak, jak byste chtěli, aby se oni chovali k vám.” Pokud je k vám někdo hrubý či neslušný, jeho věc. Nesnižujte se na jeho úroveň.

  • Choďte jinam

    Nevíte si rady, jak se vyrovnat s odchodem partnera?
    Autor: Shutterstock.com
    Vůbec není špatné se alespoň na na čas vyhýbat místům, kam jste chodívali spolu. Za prvé snížíte pravděpodobnost, že se tam potkáte a také se ušetříte sentimentálních vzpomínek.

  • Přestaňte o něm mluvit

    Nikdy není tak tma, aby na konci nebylo světlo
    Autor: Shutterstock
    Pusťte ho z hlavy, jak jen to bude možné. Od teď již nepatří do vašeho života a tak se na něj nevyptávejte kamarádů ani je neotravujte nekonečným rozebíráním vašeho rozchodu a jeho osoby.

  • Nepátrejte po příčinách

    Konec vztahu je bolestivý pro oba partnery, ať už se rozcházel kterýkoli z nich.
    Autor: Shutterstock.com
    Přestaňte si vyčítat, že jste někde udělala chybu nebo naopak hledat chybu ve svém bývalém. Na vztahové katastrofy musejí být dva. Vždy existuje příčina a následek. A nejčastěji je důvodem rozchodu prostý fakt, že se k sobě prostě nehodíte. Takže se v tom přestaňte babrat a hleďte do budoucnosti.

  • Nepijte

    Tenhle koktejl zvládnete jako nic a ještě vám bude chutnat
    Autor: shutterstock
    Jasně, pokud nejste abstinentka, je dost pravděpodobné, že se po rozchodu  alespoň jednou opijete s kamarádkami. Fajn, ale stačilo. Není totiž nic otravnějšího, než namazaná expříteklyně, která dělá něco z toho, co vám výše doporučujeme nedělat. A nijak zábavná není a věčně namazaná kamarádka, která blábolí o svém bývalém. Běžte si radši zaběhat nebo na procházku. Třeba potkáte někoho zajímavého.

Diskuse ke článku
.