Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Studie: mužská chůze prozradí, zda vás miluje či ne

Musíte za svým partnerem pořád klusat? Možná je to znamení toho, že vás nemiluje!
6. dubna 2014 | 12:00

Skvělá zpráva dámy, rytíři ještě nevymřeli! Aspoň to prokazuje nová studie, kde vědci prokázali, že když muži kráčí vedle žen, mají tendenci zpomalovat na jejich tempo. Má to ale háček, chovají se tak jen k ženám, ke kterým chovají romantické pocity.

Výzkumníci z Pacific University v Seattlu publikovali své výsledky, které poukazují na to, že každý člověk má svou optimální rychlost chůze při které jsme schopni minimalizovat svoje energetické výdaje. Jsou jedinečné pro každého člověka a svou roli v tom samozřejmě hraje hmotnost a délka končetin.


Samozřejmě z toho vyplývá, že muži mají tu optimální rychlost vyšší než ženy. Tím pádem, když chodí žena vedle muže nebo obráceně, jeden nebo druhý se musí přizpůsobit. Výzkumníci zkoumali temp chůze u jedinců u dvojic stejného pohlaví a u smíšených párů.

Musíte za svým partnerem pořád klusat? Možná je to znamení toho, že vás nemiluje!
Autor: shutterstoclk


Došli opravdu k zajímavým výsledkům. Muži až o sedm procent zpomalí své tempo, pokud jdou vedle žen, ke kterým chovají romantické city. S jinými ženami zpomalí je n maličko a ženy zase maličko zrychlí. Když spolu jdou dvě ženy, tak tempo jejich chůze je ještě pomalejší, než když jdou samy. Odborníci si to vysvětlují tak, že ženy jsou emapatické ke svým kamarádkám a tímto jim ukazují to, že jim na nich záleží, samozřejmě zcela podvědomě. Muži to mají úplně obráceně, když jdou s jiným mužem, naopak své tempo zrychlují.