Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Taktizujte! Jak ho dostat tam, kam chcete

  • Za vším hledej ženu! Na tomto přísloví něco bude
    17. června 2014 | 06:00

    Potřebujete, aby váš protějšek „upravil“ svůj názor podle vašich představ? Tak hlavně zapomeňte na kritiku! Poradíme vám, jak na něj. Ty jeho nápady vám už vážně lezou krkem, kdo na to má mít nervy? Zase jste vybuchla! A zase je zle! Nedivte se, takhle to nefunguje. Jestli chcete se svým partnerem pohnout, dejte na naše rady.

  • Řekněte, co chcete – a nevztekejte se nad tím, co nechcete!


    Jestli se s ním potřebujete domluvit (a prosadit svoje), musíte pozitivně formulovat, co chcete. Neříkejte (a nevztekejte se jako dvouletá), co vám vadí. Řekněte, jak si představujete, aby se věci vyvíjely. Ani náznakem nedejte najevo, že to, co chce on, je kritiky hodné, nedej bože nemožné. Připusťte, že jeho nápad je jedna z variant řešení.
    Autor: shutterstock


  • Potřebujete, aby vám vyšel vstříc? Půjde to jen ve vlídné atmosféře.


    Možná vám to teď připadá zhola nemožné, ale nutně potřebujete zachovat atmosféru přátelského rozhovoru. Myslete na to, že nemáte před sebou darebáka, který vám chce cíleně škodit. Není dokonalý (to mu neříkejte!), jen to či ono nedělá podle vašeho gusta. Jestli chcete, aby byl ochoten naslouchat a alespoň zvažovat vaše nabídky, nechte si od cesty zdrcující kritiku jeho činů minulých, současných i budoucích, včetně činů jeho rodiny do pátého kolena. I když vás miluje, uděláte z něj pro tuhle chvíli svého nepřítele. Kritika je zraňující. Budí pocity viny – a oč se kritizovaný víc snažil vám vyhovět, o to větší.
    Člověk zahnaný do kouta se brání útokem, na to pamatujte. Váš partner nebude poslouchat vaše dobře míněné a veskrze konstruktivní nabídky. Jen se bude snažit očistit od vašich útoků. A co víc – kritiky na tělo jsou jako bumerang! Dost možná už o tom něco víte…
    Autor: shutterstoclk


  • Chvalte, chvalte a zase chvalte


    Pochvala je kouzelný klíč od brány duše. Chvalte všechno, co si pochvalu alespoň trochu zaslouží. Nic není samozřejmost, která nestojí za zmínku. Právě v téhle chvíli chvalte jeho vstřícnost a velkorysost, že vám byl ochoten vyjít vstříc…
    Autor: Profimedia.cz


Autor: zum
Klíčová slova:  láska a vztahy, taktika, manipulace, jak na ně
Diskuse ke článku
.