Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

8 důvodů, proč je druhé manželství lepší

  • Pokud vám to jenou nevyšlo, tak nevěšte hlavu a skočte do vdavek podruhé!
    1. dubna 2014 | 16:00

    Někdy se věci na první dobrou zkrátka nepodaří. Mýlit se, je lidské, ale ono to nakonec nemusí být tím, že se člověk zmýlil, jen se postupem času dostal úplně na jinou cestu a manželství tak ztroskotá. Nemusíte na tuto instituci hned zanevřít, oni totiž druhé pokusy bývají mnohem lepší.

  • Máte víc společného


    Vyznání lásky
    Autor: Shutterstock.com
    Většinou se z předchozího manželství poučíte a zjistíte, co vám na tom druhém vadilo a proč to nefungovalo. S druhým mužem tak většinou máte mnohem více společného, ať je to záliba ve společenských akcích nebo láska k jídlu. Nemusíte se tím pádem neustále dohadovat a dělat tolik kompromisů.

  • Myje nádobí


    Manželství a dlouhodobá partnerství jsou hotovým balzámem na duši a vyléčí vám kde co!
    Autor: shutterstoclk
    Druhá manželství nejsou ani tak o tom něco si dokazovat, jako spíš co nejrychleji udělat to co je nutné a mít to z krku. Oba dva pracujete na plný úvazek a samozřejmě, že jsou práce v domácnosti, které je nutno udělat. Přichází volba práce, každý se vrhá na nějakou činnost, je jedno zda jde o nádobí, vaření večeře nebo praní, prostě ten kdo má právě čas udělá to co je nutné.

  • Nepotřebujete si na něco hrát


    Láska
    Autor: Shutterstock.com
    Přišli jste na to, že skóre jsou vyrovnána a že nemá cenu v sobě držet vztek a nafukovat se a očekávat, že jen z vašeho výrazu váš manžel pochopí co je špatně. Zamyslela jste se nad tím a je vám jasné, že pokud vás něco štve, je lepší to říct hned a vyčistit vzduch, nepředpokládat, že váš muž je psychotronik, který dokáže číst vaše myšlenky. Manželství, stejně jako každý jiný vztah, je o komunikaci.

  • Konečně se naučíte dělat kompromisy


    Vyznání lásky
    Autor: Shutterstock.com
    Vaše ego už není tak nabuzené, jako když jste byli mladí a nepotřebujete si za každou cenu něco dokazovat a držet si svá území. Víte přesně, kdo jste, co chcete a tím pádem víte, kde máte hranice a kam až můžete a jste ochotni při kompromisech zajít. Pokud si budete hrabat jen na svém písečku, tak se nikam nedostanete, spolupráce je ten klíč k úspěchu.

  • Více si vážíte každého momentu


    Nová láska
    Autor: Shutterstock
    Jelikož druhá manželství nastávají většinou v pozdější etapě života, máte za sebou již spoustu různých traumatických zkušeností, pravděpodobně jste už ztratili někoho v blízkém okolí a všechny tyhle zkušenosti potom dělají ze zvednutého prkénka na záchodě úplnou maličkost, kvůli které není třeba tropit zbytečný rozruch. Zkrátka jste mnohem vyspělejší a každý okamžik berete víc jako dar a proto si ho mnohem více vážíte.

  • Neřešíte tolik vrásky


    Vyznání lásky
    Autor: Shutterstock.com
    Vrásky a šediny nejsou už na prvním místě vašeho žebříčku starostí. Samozřejmě, že starost o to, jak vypadáte, nezmizela, ale je mnohem umírněnější, když si uvědomíte, že váš muž vás miluje proto jaká jste. Někdy je totiž po tom všem co máte za sebou těžké uvěřit, že jste našla někoho, kdo vás bezmezně miluje. Ale stává se to.

  • Dbáte na společně strávený čas


    Láska
    Autor: Shutterstock.com
    Moc dobře víte, že jakmile jste mezi vás nechali vstoupit práci nebo cokoli jiného a rušili společně strávené chvíli, byl to v minulosti vždycky začátek konce. Odsouvání společně strávených chvil není dobré, protože vztah tvoří přesně to, zážitky a čas ve společnosti toho druhého. Proto tentokrát tuhle chybu nehodláte opakovat.

  • Máte více a lepší sex


    Láska
    Autor: Shutterstock.com
    Ženy mají tendenci mnohem více experimentovat, co se sexu týče ve svých druhých manželstvích. Mnohdy si po ztroskotaném prvním manželství léčí zlomená srdce v náruči mužů „převozníků“ a zjišťují spoustu nových věcí. Uvědomí si, že sex, stejně jako své vlastní vzrušení mají plně ve svých rukou a podle toho s ním začnou zacházet. Manželství bez sexu je jako neosolená polévka, kterou nikdo nechce.

     

Diskuse ke článku
.