Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Spokojený vztah vás nemusí stát figuru: Víme, jak netloustnout ve vztahu

Spokojený vztah může někdy znamenat pěkná kila navíc.
18. července 2013 | 17:00

Dokud jste byla sama, nedělo vám problém držet dietu, nejíst po šesté večer a každé ráno si chodit zaběhat, jenže pak jste potkala jeho. Nepotřebuje být v jídle zdrženlivý a ráno se k němu raději přitulíte, než abyste obula tenisky a šla ven. Jenže partnerská kila se na vás začnou za chvilku pěkně podepisovat. Jak to tedy udělat, abyste se štěstím nezakulatila jako balón?

Vědecké studie prokázaly, že ženy ve společné domácnosti s partnerem mají tendenci jíst více potravin, tuku a také cukru. Navíc je výsledkem studie, že mladé vdané ženy ztloustnou do pěti let od sňatku o více jak deset kilo.  Takže jak to udělat, abyste si zanedlouho nepřipadala jako velryba?

Salát plný vitaminů, minerálů a bílkovin urychlí spalování tuků.
Autor: Profimedia.cz
Dejte si každý své jídlo

Že si chce váš muž dát k večeři pečený bůček neznamená, že vy si ho musíte dát také. Jen mu klidně upečte tučnou husu s knedlíkem, ale vy si dejte to, na co máte chuť. Ať už je to kuřecí steak, salát nebo grilovaná ryba. Nikde není psáno, že musíte jíst to samé, v restauraci si přeci taky dáte každý to, na co máte chuť. Je to sice trošku časově náročnější stravovací systém, ale věřte, že se vyplatí.

ss
Autor: profimedia
Nečekejte s jídlem na partnera

Společné jídlo utužuje vztah, ale nemusíte přeci vždycky čekat a jíst společně. Zdrží se váš milý v práci nejméně do osmi do večera? Nečekejte s jídlem, až se vrátí a najezte se ve chvíli, kdy máte hlad. Však ono mu to bude chutnat úplně stejně, i když vy už budete po jídle.

ss
Autor: profimedia.cz
Ve volném čase se jídlu vyhněte

Také si občas k televizi otevřete pytlík chipsů, zajdete na večeři, na zmrzlinu nebo dortík, v kině slupnete popcorn a cestou se stavíte ve fastfoodu? Společné chvíle proložené nezdravým jídlem jsou ve vztahu ty nejnebezpečnější. Zkuste si s partnerem zpříjemňovat společný čas jinak, sexem, společnou četbou nebo procházkami a jídlo nechte jen na oněch 5 porcí denně.

Nezapomínejte na své koníčky

Samozřejmě, že je krásné, když večer pro svého milého uvaříte, upečete bábovku na snídani a jako poslušná ženuška čekáte, až se dokodrcá z práce domů, abyste jej mohla mezi dveřmi políbit. Jenže jaký vliv to asi má na vaši postavičku? Spokojený vztah by neměl z vašeho života vytlačit vaše koníčky, sport a zábavu. Pokud se vám nechce vyběhnout do parku samotné, vezměte partnera s sebou, třeba se vám společná aktivita zalíbí.