Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

2 roky se líbali na přímořských molech, na posledním se vzali

10. července 2013 | 10:04

Hazel Preller (43) a její manžel Jay (55) mají zajímavého koníčka. Strávili dva roky tím, že cestovali po celé Británii, aby navštívili každé přímořské molo a mohli se zde políbit.

Romantický pár cestoval 7000 mil, aby navštívili všech 60 přímořských letovisek a mohli se políbit a vyfotografovat na konci každého mola. Jejich cesta, která trvala 2 roky, začala tragickou událostí, když v jejich městě shořelo molo. Cestování po celé zemi, které vyžadovalo nejen zdatnost v orientaci, ale také komunikaci s úřady, které jim vydali povolení vstupu do míst, kam se nesmí, zakončil pár opravdu symbolicky.

Hazel a Jay Preller
Autor: Twitter.com
Svatba na konci mola

Na posledním mole ve východním Sussexu, se nejen políbili, ale uspořádali zde svou svatbu. Pro více jak 40 hostů byl připraven dort v podobě hradu z písku, jízda na kolotoči a vše s přímořskou tématikou. Manželé se seznámili v roce 2007 přes internet a dnes společně vychovávají 4 děti.

Hazel, která pracuje jako učitelka na Základní škole o své cestě říká „Bylo to trochu jako vojenská operace. Měli jsme mapu, kde jsme si vyznačili všechna místa a postupně je škrtali. Vyjížděli jsme jen o víkendech a museli vše do detailu plánovat. Ale stálo to za to, zvláště každý ten polibek.“

Hazel a Jay Preller vydali o své cestě knihu
Autor: Twitter.com
Kniha plná zážitků

Když svou cestu manželé dokončili, vydali knihu plnou svých fotografií a zážitků z cest „Možná se naše kniha stane inspirací. Některá mola, co jsme navštívili, jsou opuštěná a potřebují opravit.“ Dodává autorka knihy, která je nejen průvodcem po všech molech v Británii, ale také příběhem dvou lásek. Jedna je ta mezi Hazel a Jayem a druhá jejich láska k přímořským molům.