Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vysoké nároky: Ideální partner by měl měřit přes 180 cm!

Dokonalá kombinace?  David Beckham měří 185 cm, Victoria 163 cm.
9. července 2013 | 17:30

To alespoň tvrdí Britky, které v nedávno provedeném výzkumu potvrdily tradiční domněnku, že vyšší muži jsou pro dámy obecně přitažlivější. V čem ale kouzlo dlouhánů vlastně spočívá?

Za vším je jako obykle evoluce. Nadprůměrně vysocí muži už v pravěku platili za siláky a schopné lovce i ochránce. Prostě ideální partie - a také ideální tatínci, protože jejich geny dokázaly potomkům zajistit stejnou evoluční výhodu.

Dnes sice naše drahé polovičky mamuty porážet nemusí, ale úctyhodná výška jim stále přidává body navíc. Na tom, aby je partner co do fyzických proporcí převyšoval, záleží podle výzkumu celým sedmdesáti procentům žen.

63 % účastnic pak uvedlo, že jejich ideál se nachází někde mezi 180 až 200 cm. Pro představu - současné sexsymboly Ryan Gosling, Channing Tatum nebo Bradley Cooper měří 185 cm, v těsném závěsu za nimi jsou David Beckham a Leonardo DiCaprio se 183 cm.

Zajímavé přitom je, že ještě před pár lety byli největšími idoly žen třeba Tom Cruise (172 cm) nebo Richard Gere (177 cm). Možná to souvisí s faktem, že populace je vyšší a vyšší: jen za poslední století vyrostli muži v průměru o deset centimetrů. Něco nám říká, že pravěcí "obři" by si dnes ani neškrtli...

evoluce
Autor: Shutterstock

Autor: mab