Díky jednoduchému cvičení zhubla o 36 kilogramů! Jaké to bylo?

Alicia věděla, že pouze chirurgický zákrok není řešení.
Foto: Instagram
17. června  2018 
 06:00

Při pohledu na aktuální fotku Alicie by nikdo netušil, že kdysi bojovala s obezitou. Když váha přesáhla sto kilogramů, rozhodla se udělat ve svém životě změnu a podstoupila bandáž žaludku. Věděla ale, že se nejedná o žádné magické řešení, a tak začala i každý den cvičit.

Chirurgický zákrok jí pomohl shodit prvních dvacet kilogramů. Pak se ale váha zastavila. "Operace mi sice s úbytkem na váze pomohla, ale můj problém nevyřešila. Vyměnila jsem proto chůzi za náročnější formu kardia," vzpomíná na své začátky Alicia.

Začala chodit na lekce spinningu. Váha jí postupně klesala a dnes se pyšní úbytkem šestatřiceti kilogramů. Přiznává ale, že to nešlo úplně snadno a musela se kolikrát do cvičení nutit.

Výsledky se nedostavily přes noc. "Žádné rychlé změny se nekonaly. Ale vybudovala jsem si vytrvalost a odhodlání, které mi nejen přinesly výsledky, ale také mě mentálně posílily," vysvětluje Alicia.

Dnes cvičí šestkrát týdně, bez výjimky. "Už to nechci nikdy vzdát," říká odhodlaně Alicia. Nespočet selhání, která v minulosti zažila, jí dnes každé ráno dodává sílu v hubnutí pokračovat. Nastavila si vysoké cíle a dosahuje velkých pokroků.

"Aktuálně se připravuji na desetikilometrový běžecký závod a půlmaraton," oznamuje Alicia a dodává, že se na tyto závody poctivě připravuje. Jsou to její výzvy, co ji nutí do každodenního tréninku. Týdně naběhá okolo pětadvaceti až třiceti kilometrů.

Vedle úbytků na váze se Alicia dokázala propracovat i k pilates, které v obezitě nebyla schopna cvičit. A protože je základem hubnutí zdravá vyvážená strava, snaží se jíst co nejvzorněji. Jídelníček založila výhradně na nutričně bohatých dietních potravinách. 

Těm, kteří se nechávají snadno odradit od hubnutí, Alicia radí: "Vybudujte si pozitivní přístup a každou kapku potu a zdravé jídlo považujte za krůček k úspěchu. Představujte si sebe v té nejlepší verzi a jděte si za ní!"

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji