Dívka se chlubí, jak přibírá. Vyléčila se z anorexie!

Connie Inglisová
Foto: Instagram.com/@my_life_without_ana
25. února  2018 
 06:00

Sociální sítě jsou plné klasických fotografií „před a po“ zhubnutí. Za těmito fotografiemi je ale něco mnohem víc. Dívka dokumentuje své tělo, které přibírá na váze! Proč? Podařilo se jí totiž zvítězit nad anorexií.

Před dvěma lety bylo Connie Inglisové pouhých dvacet let. V tu dobu byla v nemocnici a bojovala s poruchou příjmu potravy, s anorexií. V té době její hmotnost klesla na minimum. Vážila přibližně jako průměrné pětileté dítě. Connie měla problémy s anorexií od dětství. První příznaky se objevily, když jí bylo pouhých deset let. Za dobu, co bojuje s touto nemocí, byla hospitalizována už třikrát.

 

Dnes se ale může Connie chlubit velkým úspěchem. Nemoc se jí dva roky na to konečně podařilo porazit. Dnes má Connie normální váhu a každý den bojuje o to, aby byla i nadále šťastná a zdravá. Svůj úspěch dokumentuje na sociálních sítích a její fotografie jsou tak upřímné jako ona sama.

Boj s touto zákeřnou nemocí nebyl vůbec jednoduchý. Connie na tom byla zdravotně skutečně zle. Musela používat invalidní vozík, protože pohybu nebyla schopná. Doktoři jí předpovídali jen pár týdnů života. „Bylo mi tak nějak jedno, jestli budu žít, nebo umřu,“ svěřuje se dnes se svým příběhem Connie. „Záleželo mi jenom na tom, shodit úplně všechnu váhu, do posledního gramu. Dostala jsem se do bodu, kdy mé nemoci nestačilo být v nemocnici. Jediné, co by uspokojilo mou anorexii, bylo, kdyby se mi zastavilo srdce.“

Connie doufá, že dnes může, díky své zkušenosti, pomoci i dalším dívkám a mužům, kteří zápasí s anorexií. Snaží se o to právě sdílením svého životního příběhu na Instagramu. „Myslím, že je to skutečně důležité, zvlášť pro ty, kteří před sebou mají ozdravnou kúru, aby věděli, že je tu někdo s nimi, kdo chápe, jak těžké to je. A že nejsou sami.“

Autor: Rebeka Stoklasová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji