Týdně utratila skoro dva tisíce za sladké. Zhubla, aby se vešla do svatebních šatů

Bridie zhubla 60 kilogramů, aby byla ve svatební den krásná.
Foto: Profimedia.cz
9. dubna  2017 
 06:00

Sto australských dolarů, v přepočtu tisíc osm set korun. Za to by se daly koupit nejedny hezké boty nebo šaty. Jenže mladá Australanka je utrácela za něco úplně jiného – za jídlo, konkrétně za čokolády a sladkosti. Není se tedy čemu divit, že se projedla až ke 134 kilogramům. 

Bridie Ritchie z Aucklandu pracuje jako kadeřnice, a tak je její denní režim docela nepravidelný. Údajně i kvůli tomu se prý dostala na konečnou váhu 134 kilogramů. V práci nestíhala pořádně jíst, a tak se stravovala formou rychlých občerstvení a zakusovala to sladkostmi, které se zrovna namanuly. 

Jedla do prasknutí
Bridie vážila 134 kilogramů.
Autor: Profimedia.cz

Jídlo prostě milovala. K večeři si vždy dopřávala pořádné porce těstovin, pečiva a dalších sacharidů a jedla do té doby, dokud se necítila přejedená. Což v jejím případě trvalo skutečně dlouho vzhledem k roztaženosti jejího žaludku. Samozřejmě že se sebou nebyla příliš spokojená, ale snažila se to v sobě upozadit. Vždycky jednou za čas to došlo tak daleko, že zkusila nějakou bláznivou dietu, jejíž efekt byl pouze ten jojo. 

Lékaři jí diagnostikovali syndrom polycystických ovarií, což zřejmě konečně zafungovalo jako ten velký červený vykřičník. Kvůli nadváze totiž nefungují její reprodukční orgány tak, jak by měly, což do budoucna může znamenat úplnou neplodnost. Bridie věděla, že sama to asi nezvládne, a tak se rozhodla pro chirurgické zúžení žaludku. Měla k tomu navíc ještě další motivaci. Její přítel jí požádal o ruku a ona chtěla být tou nejkrásnější nevěstou.

 

Zpátky do dětských let

První dny po operaci byly náročné. Musela jíst pouze tekutou stravu, tak si přišla, jako by se vrátila do svých dětských let. Zakousla se ale, aby to vydržela, a stále hleděla na svůj zásnubní prsten, který jí dodával odvahu. Když jí pooperační dieta skončila, učila se pomalu vařit si pětkrát denně zdravá jídla. Už žádné fast foody, sladkosti, ani slazené nápoje. 

Bridie se svým novomanželem.
Autor: Profimedia.cz

Nejkrásnější nevěsta

"Teprve teď zpětně vidím, jak strašně jsem jedla. Moje tělo muselo být v hrozném stavu," říká žena. Od té doby, co začala hubnout, se jí život jako kdyby obrátil naruby. Začala chodit cvičit, po většinu týdne chodí na rychlé procházky, jí zdravě. Není se tedy čemu divit, že se jí podařilo zhubnout 60 kilogramů. V ten svůj den D tedy byla skutečně tou nejkrásnější nevěstou, což její nastávající určitě ocenil. 

Říká, že jsou teď spolu mnohem šťastnější než kdy dříve. A z toho, jak vypadala ještě před operací, si prý už dnes dělají společně jen legraci. 

Podívejte se, co jíst a co ne, abyste měli ideální váhu

Video se připravuje ...
Co by měly jíst ženy po třicítce, aby zhubly nebo nepřibraly • VIDEO: Vím, co jím

Také chystáte svatbu? Vše, co potřebujete jako inspiraci, od prstýnků, přes šaty, až po dort, naleznete ZDE >>>

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji