Snoubenec ji opustil, protože začala hubnout: Shodila 80 kilo a poprvé oblékla bikiny

Mallory se snažila zhubnout celý život. Pomohla jí ale až bariatrická operace.
Foto: Profimedia.cz
21. srpna  2016 
 06:00

Jsou ženy, které by si se svými 82 kilogramy v bikinách rozhodně sexy nepřišly. To Mallory Buettner září sebevědomím a radostí. Aby ne, když se jí podařilo shodit tolik kilogramů, kolik teď sama váží. 

Když bylo Mallory Buettner deset let, vážila 88 kilogramů. "Vždycky jsem byla větší," komentuje to žena. Na své dětství nevzpomíná úplně s velkou radostí, protože jak už to tak bývá, spolužáci na ní nenechali nit suchou. Ve třídě byla vždycky nejsilnější ze všech a svou první dietu podstoupila už v osmi letech.

 

Dítě neuhlídáte

Mallory byla od dětství silnější.
Autor: Profimedia.cz
Její rodiče z ní byli zoufalí. Ačkoliv jedla to samé, co její starší sestra, kilogramy se ukládaly pouze jí. Maminka tak zvolila první redukční režim, kdy se snažila pro Mallory připravovat lehčí jídla. Hlídala důkladně, jak se stravuje.

Jenže dítě ani puberťáka nemáte šanci uhlídat, obzvlášť pokud většinu dne tráví ve škole. A ačkoliv doma jedla podle vzoru, ve škole a mimo ni se krmila pizzou, hranolky, brambůrky a dalším nezdravým jídlem. Na denním pořádku byly všemožné ledové kávy a občerstvení z McDonald´s. 

Takto se protloukala pubertou, až konečně přišla na to, že se sebou musí něco dělat,  jinak dopadne špatně. Zkoušela držet nejrůznější diety, ale vždycky to bylo jen chvilkové řešení, protože v okamžiku, kdy se opět normálně najedla, začala znovu přibírat. Všechny možné dietní programy ji stály stovky a stovky dolarů, ale výsledek vlastně nestál vůbec za nic. 

Co dělat dál?

Mallory se snažila od svých dvaceti let neustále držet nějaké diety, ale nic na ni nezabíralo.
Autor: profimedia.cz
Když se jednou svému lékaři v ordinaci zhroutila, že už neví, co má dělat, že si strašně moc přeje zhubnout, ale nejde to, nabídl jí, jestli nechce vyzkoušet bariatrickou operaci. Nejprve striktně odmítla. Musí to přece zvládnout svépomocí, vždyť tolik jiných to dokázalo! Později to probírala se svou maminkou a sestrou, které ji ale "nahlodaly", aby to zkusila a šla do toho.

Mallory po odstranění kůže
Autor: Profimedia.cz
V tu dobu měla dva měsíce do svatby. Říkala si, že tedy alespoň bude pro svého nastávajícího přitažlivější. Jenže jeho reakce byla přesně opačná. "Řekla bych, že si tenkrát myslel, že ho asi přestanu milovat, až zhubnu," reflektuje situaci. Nedlouho před svatbou se tedy rozešli. Od té doby spolu nepromluvili. Pro Mallory to bylo jedno z nejtěžších rozhodnutí. "Vybrala jsem si ale být šťastná," říká. 

V plavkách ani na zahradu!

A udělala dobře. Operace se vydařila, a tak za dva roky zhubla o 83 kilogramů. Cítí se mnohem lépe, konečně není tolik omezována, jak si připadala dříve. Největší radost má ale z toho, že může konečně nosit bikiny. "Nikdy jsem je na sobě neměla. Ani v horkém dni na zahradě, kde na mě nikdo neviděl. Teď je nosím skoro denně," směje se. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji