Za jídlo utratili tolik jako za dvě nové motorky: Pak pár zhubl téměř o metrák!

Poznali byste, že jde o jeden a ten samý pár?
Foto: Profimedia.cz
14. srpna  2016 
 06:00

Ve dvou se to lépe táhne, to je známá věc. A manželé Hanniganovi to vzali pěkně z gruntu. Rozhodli se, že se navzájem budou motivovat a podporovat. A že společně i zhubnou. 

Lousie vážila 95 kilogramů, což někomu možná nemusí připadat tak moc. Jenže přitom měřila pouhých 165 centimetrů. Jediná velikost, která jí padla, byla 22. To její manžel je na tom mnohem "lépe". Jako řidič se provozil až ke 135 kilogramům. A právě řízení, respektive následné neřízení, je donutilo zamyslet se nad svou vahou.

Poslední kapka

Kvůli váze měl Mark zdravotní problémy.
Autor: Profimedia.cz
Kvůli obezitě trpěl Mark spánkovou apnoí, navíc se mu občas stávalo, že v autě začal usínat. Je jen štěstí, že nikdy nenaboural kvůli mikrospánku za volantem. Jednoho dne ale v práci dostal šílený záchvat kašle, kvůli čemuž narazil do sloupu veřejného osvětlení. Byl mu odebrán řidičský průkaz. 

To byl ten zlomový okamžik, kdy se rozhodl, že takhle to dál nejde. Zařekl se, že dokud se jeho BMI nesníží ze 43 na 30, o navrácení průkazu ani o řízení nebude stát. A jeho manželka ho v tom podpořila. V týdnech, kdy si skutečně dopřávali, pak za jídlo utratili v přepočtu téměř 9000 korun týdně. Nejčastěji se totiž stravovali ve stáncích rychlého občerstvení, doma pak svačili čokoládu, brambůrky a vše zapíjeli slazenými nápoji. 

Zkoušeli žít zdravě 
Lousie předtím, než zhubla.
Autor: profimedia.cz

"Zkoušeli jsme si kupovat i různé čerstvé potraviny, ale vždycky nám to nakonec shnilo a museli jsme to vyhodit," říká Mark. Vůbec jim nedocházelo, jak se vlastně postupně sami ničí a podkopávají si své zdraví. A také rodinný rozpočet. "Za peníze, které jsme spolu utratili, bychom si mohli pořídit dvě motorky. A vím to, protože jsem si to kontroloval," směje se Mark. 

Do hubnutí se pustili s The Cambridge Diet, díky které  se jim nakonec podařilo zhubnout dohromady o 95 kilogramů. Mark teď váží 72 kilogramů, jeho manželka 57 kilogramů. Oba dva tak zhubli téměř o polovinu sebe sama. 

Nový směr


Ačkoliv byl prvotní motivací návrat řidičského oprávnění, postupem času v tomto novém stylu života oba našli zalíbení. Mají pocit, že prošli zásadní změnou, a to nejen vzhledovou. "Už se tolik nerozčiluji a i manželka mi říká, že jsem mnohem příjemnější, než jsem býval," usmívá se Mark. 

On sám si toho je také vědom: od doby, kdy zhubnul, cítí se lépe nejen fyzicky, ale i psychicky, najednou mu to lépe přemýšlí, jejich milostný život také jen kvete. Řidičák dostal zpátky, ale už ho nepotřebuje tolik jako dříve. S manželkou se věnují zdravé výživě a poradenství v oblasti hubnutí. 

Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji