Žena zhubla o polovinu své váhy, když už neměla síly hrát si s dětmi

Stephanie donutily zhubnout až starosti o její děti.
Foto: Profimedia.cz
10. července  2016 
 06:00

Všechny chyby životního stylu, jaké si jen dovedete představit, byly u Stephanie Chavez na denním pořádku. Stravovala se nepravidelně, nejčastěji ve fast foodech, připravovala si jídla z polotovarů. Sport a pohyb na čerstvém vzduchu jí nic neříkaly, a když měla pocit, že je toho už moc, začala držet drastickou dietu. Nikoho nepřekvapí, že se jednoho dne na váze objevilo číslo 140.

Většina života byla pro Stephanie Chavez velmi těžká. Od malička měla sklon k nadváze. Nikdy proti tomu ale nic nedělala, a naopak své chuťové buňky poslouchala takřka na slovo. Pomalu, ale jistě kynula, čemuž později napomohlo i těhotenství. A právě děti byly ve výsledku ten nejdůležitější hnací motor, který ji donutil podívat se do zrcadla. 


Dříve si se svou váhou vůbec problémy nedělala.
Autor: profimedia.cz
Není nic horšího, než když se nemůžete naplno věnovat svým dětem. A protože se Stephanie nikdy příliš nehýbala, měla nulový svalový základ, takže sebemenší pohyb ji velmi unavoval a bolel. Vždycky se musela přemoct, aby se svým prvorozeným synem něco podnikla. Což se jí vrátilo právě i později, při výletu do Bradavického světa čar a kouzel – zábavního parku Harryho Pottera, kterého celá rodina zbožňuje.

Nad všechny limity 

"Nevešla jsem se tam do žádných váhových limitů, ani do sedaček na atrakci!" říká se studem. Ten den pro ni rozhodně nebyl vůbec zábavný, jak by se na takovém místě předpokládalo. Stephanie se necítila ve své kůži, nebylo jí tam mezi ostatními vůbec dobře. Celou noc pak usedavě plakala a poprvé ji vlastně napadlo, že to takhle dál nejde. 

Tehdy bylo jejímu synovi 8 let. "Tak strašně moc miluje Harryho Pottera, že skutečně čeká, až mu bude 11 let, aby dostal zvací dopis do Bradavic. Rozhodla jsem se, že mu to tedy splním!" říká odhodlaně maminka. Jenže nečekala, že toto bude sice první motivací, nikoliv však jedinou. 

Největší motivace je zdraví

Když se jí narodil druhý syn, brzy začal mít problémy s přijímáním potravy, a tak musel být připojen na přístroj, kterým mu dodávali lékaři potravu přímo do žaludku. "Bylo strašné vidět sedmitýdenního syna ležet bezvládně v postýlce a čekat na operaci," vzpomíná. V tu chvíli jí došlo, že tady musí pro své syny být, aby se o ně mohla starat na sto procent a byla jim oporou v každé situaci. A nejen teď, ale i v budoucnu. 

Stephanie se chce teď živit jako osobní trenérka.
Autor: Profimedia.cz

Navštívila tedy tamější fitness centrum, kde se seznámila s majitelem. Svěřila se mu se svým problémem a naprosto se mu odevzdala. Mohl jí tak připravit jídelníček na míru, stejně jako tréninkový plán. I když pro ni byl začátek velmi těžký, nakonec se jí podařilo zhubnout o 70 kilogramů. "Bylo to peklo. Nemohla jsem na začátku udělat pomalu žádný z těch cviků!" stěžuje si. Naštěstí i Stephanie brzy objevila kouzlo pokroku a stálého zlepšování se, a cvičení ji tak nakonec začalo bavit. 

Konečná satisfakce

Dokonce tak moc, že se rozhodla sama se stát osobní trenérkou. Nejvíc si ale nyní užívá toho, že se konečně může venku v parku honit se svými syny. Poprvé za svůj život se také za sebe nemusí stydět a chodí hrdě s hlavou vzhůru. Velkou výhrou pro ni také bylo ocenění v soutěži World Beauty Fitness Fashion, kde získala korunku v kategorii Nejlepší proměna. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji