10 osudových příběhů žen, kterým se podařilo zhubnout o téměř polovinu své váhy

Claire Crowthers pracovala jako zdravotní sestra, takže se musela stravovat i po nocích, když měla službu. Jenže rozhodně to nebyla žádná zdravá jídla, ale pizza, čokoláda a další tuky. Tak se projedla při 161 cm až ke 102 kilogramům. Když jí manžel jedné pacientky nazval "tukbombou", rozhodla se zhubnout. Pomocí zdravé stravy a cvičení.
Foto: Instagram, Facebook/Claire Crowthers
21. února  2016 
 06:00

U většiny žen, kterým se povedlo zhubnout, najdete podobné motivy. Sklon k nadváze od dětství, šikana ve škole, naprostá ztráta sebevědomí a následná letargie vůči celému životu. Pak ale nakonec vždy přijde nějaký zlom, který člověku otevře oči. 

Naše psychické zdraví je s tělesnou schránkou propojeno více, než si někdy myslíme. A tak právě třeba stres, osobní problémy a nelehké životní situace se mohou podílet na tom, že najednou začneme přibírat. Záleží pak ale na každém člověku, jak se s tím popere a jestli se dokáže od toho oprostit. 

Tyto ženy se s tím poprat dokázaly a zbavily se kolikrát až poloviny své původní váhy. Jaký je zaručený recept na hubnutí? U všech téměř stejný, jako přes kopírák. Změna stravy, pravidelné jídlo a pohyb. Nechte se inspirovat ženami, které to dokázaly, a prohlédněte si je ve fotogalerii! 

Autor: maš

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji