Vážila jako slůně: Během devíti měsíců shodila 30 kilogramů!

Tinny se podařilo zhubnout třicet kilogramů za třicet šest týdnů.
Foto: instagram
24. ledna  2016 
 06:00

Nemohla téměř chodit a vážila stejně jako malé slůně. To byly hlavní důvody, proč se rozhodla pětadvacetiletá Britka Tilly Cutler zhubnout. Není se čemu divit, pokud vážíte 134 kilogramů a dělá vám problém sebemenší pohyb, je na místě se nad svou životosprávou zamyslet.

Žádné zdravotní problémy, žádná porucha štítné žlázy, ale prostá lenost a slabost pro nezdravé věci způsobily, že se mladá žena projedla až ke 110 kilogramům. Což je váha malého slůněte. No a kdo by chtěl mít stejnou hmotnost jako tento obrovský savec, že ano. 

Tilly Cutler si zažila, jaké to je. A velmi jí to komplikovalo život. Shánět oblečení velikosti 22 (u nás 52) není úplně nejjednodušší, navíc se z estetického hlediska příliš nevyřádíte. Kromě toho nemohla téměř ani chodit, protože při sebemenším pohybu se zadýchala, a tak se tomu snažila maximálně vyhýbat. 

Začalo to sladkou limonádou

Tinny v nejhorší dobu vážila přes sto kilogramů.
Autor: instagram
Jídelníček mladé ženy se skládal převážně z jídel z fast foodů a z jednoduchých sacharidů. Na denním pořádku tak byly pizza, brambůrky, hamburgery, čokoláda. Alespoň čtyřikrát do týdne si také užívala jídla o třech chodech. A všechna se skládala z výše uvedených a jim podobných potravin. 

Přibírat začala na střední škole, kde si navykla pít slazené nápoje a stravovat se formou bufetů a restaurací rychlého občerstvení. A protože její metabolismus vždy inklinoval k tomu, ukládat si tuky, šlo to pak poměrně rychle nahoru. Poté nastoupila na vysokou školu, kde však vydržela jen půl roku. 

Vařit doma? Ani náhodou!

"Odešla jsem se svým manželem pracovat, ale mé stravovací návyky se rozhodně nelepšily, spíše naopak. Nikdy jsem doma nevařila, vždy jsme jedli někde venku," popisuje své stravovací návyky. 

Když se před rokem a půl zvážila a zjistila, jaké číslo se na váze objevilo, málem to s ní seklo. Rozhodla se, že je nejvyšší čas začít to řešit, pokud se nechce projíst k vyšší váze. Našla si terapeutickou skupinu, do které začala docházet, protože jí bylo jasné, že své závislosti na nezdravé stravě se sama nezbaví. 

"Bylo to hrozné, vůbec jsem se necítila sama v sobě dobře a moje sebevědomí kleslo na naprosté dno," vypráví Tilly. Aby nezapomněla, jak vypadala – a také jako odstrašující případ – se předtím, než se dala do hubnutí, vyfotografovala s vystrčeným břichem. "Dost mě to motivovalo," zdůvodňuje. 

Zodpovědnost na sociálních sítích

Tinny pravidelně, po celých třicet šest týdnů, sdílela na instagramu své fotografie.
Autor: instagram

Svou cestu za štíhlejší postavou se rozhodla sdílet s širší veřejností, a tak začala postovat své příspěvky na Instagramu a na YouTube. Ovšem co přišlo, ji překvapilo a hlavně i nakoplo k tomu, dotáhnout výsledek co nejdál. Během chvíle začalo její snahy sledovat více než 6300 lidí na Instagramu a 4700 na YouTube. 

Lidé se jí začali ozývat, že je pro ně inspirací, ať jim poradí, jak toho docílila a co mají dělat oni. A vůči nim cítí obrovskou zodpovědnost. "Kdybych teď ustoupila ze svého zdravého stravování, zradila bych nejen sebe, ale i všechny své fanoušky, to nemohu udělat," říká. Sledovat ji můžete na Instagramu i vy. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji