Lékař jí odmítl zmenšit žaludek. Žena sama zhubla za rok o sto kilogramů

Dívka v šestnácti letech vážila téměř dvě stě kilogramů. Když jí lékař odmítl udělat žaludeční bypass, rozhodla se zhubnout sama.
Foto: Profimedia.cz
17. října  2015 
 06:00

Devatenáctiletá Kaitlyn Smith by měla být inspirací všem, kteří tvrdí, že něco nejde. V pubertě se propracovala až na váhu 190 kilogramů. Rozhodla se, že se sebou bude muset něco udělat. A jak řekla, tak se stalo. Během patnácti měsíců zhubla neuvěřitelných sto kilogramů. A to svépomocí, bez zásahů lékařů! 

Nejtlustší žena světa váží 344 kilogramů. To je sice téměř o 250 kilogramů více, než kolik vážila Američanka Kaitlyn Smith, ale i tak se devatenáctiletá dívka neměla čím chlubit. Z lékařského hlediska se už dávno pohybovala v červených hodnotách značících morbidní obezitu, která je spojena s řadou zdravotních problémů.

Kaitlyn předtím, než zhubla 100 kilogramů, vážila 189.
Autor: facebook.com
"V tu nejhorší dobu, kdy jsem vážila 187 kilogramů, jsem nebyla schopna pomalu ani dojít k autu," vzpomíná Kaitlyn. Ani z psychického hlediska není takováto obezita výhra. S každým nabraným kilogramem klesá sebevědomí a zvláště v pubertě pak dokážou být děti pěkně zlé. Kaitlyn si tak musela vyslechnout nejednu drsnou poznámku o svém vzhledu. 

"Byla jsem si odporná"

"Když jsem se v šestnácti na sebe podívala do zrcadla, chtělo se mi brečet sama ze sebe, byla jsem si odporná," svěřuje se Kaitlyn. Rozhodla se tedy, že podstoupí chirurgický zákrok – žaludeční bypass, při kterém se pacientovi zmenší žaludek, aby toho poté snědl méně. Ovšem člověk pak musí upravit svou stravu a celkový životní styl, protože i zmenšený žaludek se dá "přejíst", čímž se člověk dostane tam, kde byl před zákrokem.

Kaitlyn si myslela, že toto je cesta, která ji může zachránit. Když navštívila specialistu, odmítl jí zákrok udělat, že by u ní "neměl efekt". Byl přesvědčen, že by nedodržela dietní režim. "Řekl mi, že já nikdy nebudu vypadat normálně," kroutí hlavou žena. Kaitlyn z toho byla naprosto v šoku, ale odmítala vzdát se myšlenky, že se sebou musí něco udělat. 

Co s přebytečnou kůží?
Přestože zhubla o téměř sto kilogramů, k dokonalosti jí ještě něco zbývá – nebo spíš přebývá: kůže.
Autor: Profimedia.cz

Našla si tedy osobní trenérku, která s ní začala pracovat. Upravila jí jídelníček a společně se daly do cvičení. Kaitlyn se začala šestkrát týdně hýbat. Za první měsíc zhubla 10 kilogramů. Během prvního půlroku měla pryč přes půl metráku. Od té doby, což je více než rok, má Kaitlyn dole sto kilogramů. "Bylo to neuvěřitelné, mám z toho obrovskou radost," raduje  se mladá Američanka.

Jenže tím všechny problémy nekončí. Po zásadní redukci váhy jí zůstala přebytečná kůže, kterou bylo potřeba odstranit. Ačkoliv by jí operaci měla správně zaplatit pojišťovna, protože v jejím případě ji to omezovalo na zdraví, nechtěli jí zákrok schválit. A tak začala shánět peníze jinými způsoby.

Video se připravuje ...
Ploché břicho, sexy pozadí! Jak tyto části těla posilovat? • VIDEO: Adam Balažovič

O  jejím problému se dozvěděl plastický chirurg Michael Salzhauer z Miami, který se rozhodl Kaitlyn operovat zadarmo. Kromě toho se našlo několik dárců, kteří ji finančně podpořili, aby se do Miami mohla vůbec dostat a zůstat tam několik týdnů po operaci na zotavenou. 

Kaitlyn předtím, než zhubla 100 kilogramů, vážila 189.
Autor: facebook.com
Je krásně vidět proměna, kterou mladá Američanka prošla.
Autor: facebook.com
Kaitlyn se podařilo zhubnout vlastní pílí.
Autor: facebook.com

Přestože zhubla o téměř sto kilogramů, k dokonalosti jí ještě něco zbývá – nebo spíš přebývá: kůže.
Autor: Profimedia.cz
Kaitlyn po operaci, při níž jí byla odstraněna přebytečná kůže.
Autor: Profimedia.cz

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji