Zhubla 89 kilo! Přestala samotu řešit přejídáním, smrt už jí nehrozí

Diane McLean zhubla polovinu své původní váhy.
Foto: profimedia.cz
8. února  2015 
 05:55

Lékaři jí předpovídali, že se kvůli své obezitě nedožije 45. narozenin. Musela si vybrat. Buď zhubne a bude žít, nebo se ují k smrti. Pud sebezáchovy zvítězil. Britka McLean shodila 89 kilo a je o moc šťastnější.

Pětačtyřicetiletá Diane objevila nový život, když se jí podařilo zhubnout na polovinu původní váhy. Hrozilo jí totiž to nejhorší.

Matka tří dětí proto okamžitě a drasticky změnila životní styl. Z velikosti 62 a váhy 178 kilogramů zatím zhubla na 89 kilo a velikost 46. "Jsem teď o hodně šťastnější," říká.

Svatební den Diane McLean, už tehdy byla obézní.
Autor: profimedia.cz
Obézní byla vlastně po celý svůj dospělý život. Dokazují to i její svatební fotky. S narozením každého z jejích tří dětí nadváha ještě stoupala.

Nejvíc však přibrala, když jí zemřela sestra Carolyn. "Tu prázdnotu jsem vyplňovala jídlem. Bylo to jediné, co mě dokázalo utěšit," přiznává.

Den si Diane pravidelně zpříjemňovala pytlíky chipsů, které si namáčela do kalorických dipů, a zapíjela to lahví vína. To už je nyní ale minulost.

"Miluji indická jídla, která jsem si nechávala vozit z restaurace, protože jsem nedokázala dlouho stát v kuchyni, abych si je připravila," přiznává.

"Teď si vařím zdravé vegetariánské kari, které je skvělé a o moc levnější," přibližuje změnu jídelníčku.

Zlom nastal potom, co na dovolené ve Skotsku upadla a roztrhla si kůži na noze. Rána se během několika týdnů natolik zanítila, že musela brát antibiotika.

Diane McLean se do starých džín vejde i se synem.
Autor: profimedia.cz
Ta jí však způsobila selhání ledvin a Diane upadla do bezvědomí. V nemocnici jí kromě této nebezpečné komplikace zjistili ještě těžkou celulitidu a další vážná onemocnění kůže.

Navíc trpěla spánkovou apnoí, což znamenalo, že během spánku přestávala pravidelně dýchat. Všechno to byly důsledky její obezity.

"Čelila jsem rozhodnutí, buď zhubnu, nebo umřu a moje tři děti zůstanou bez matky," vzpomíná.

Diane doufá, že její příběh pomůže dalším lidem v podobné situaci. Chce jim být inspirací, že jde změnit život.

"Mám teď o hodně víc energie. Cítím se lépe fyzicky i psychicky, a tak mohu podnikat o hodně víc akcí s přáteli," uzavírá Diane.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji