Čtenářka Jitka: Za 4 měsíce zhubla 14 kg!

Čtenářka Jitka: Za 4 měsíce zhubla 14 kg!
14. prosince  2014 
 16:45

"Když nezhubneš teď, nezhubneš nikdy,“ řekla jí po porodu maminka. Když se paní Jitce narodila druhá dcera, měla z dřívějších 50 kilogramů rovných 64. „Při 162 centimetrech výšky to není žádná tragédie, ale ani žádná sláva,“ říká paní Jitka. 

Když se zakulatila, nevešla se do žádného oblečení, které nosila dříve. „A když mě i moje maminka neustále upozorňovala, že když nezačnu hubnout nyní, tak už nezhubnu nikdy, rozhodla jsem se radikálně změnit svou životosprávu a postavu,“ vzpomíná sympatická maminka.

 

Nebyl to žert
Zapomeňte na počítání kalorií. Pod kontrolou musíte mít jen sacharidy a hlavně cukry!
Autor: Shutterstock

 

I když paní Jitka začala hubnout přesně 1. dubna, tedy na Apríla, své rozhodnutí nebrala na lehkou váhu. Byl to nejlepší začátek pro dietu, blížila se sezona plavek, a tak byla její motivace velmi silná.

„Když jsem pátrala, jak zhubnout, a četla různé články a názory, řekl mi manžel větu, která nahradila všechno: ,Musíš spálit víc energie, než přijmeš.‘ Samozřejmě, že tuhle větu už jsem slyšela a četla mnohokrát, ale když jsem se nad tím pořádně zamyslela, tak jsem konečně pochopila, co musím dělat. Žádné diety, žádné omezování! Když si dopřeju něco dobrého navíc, pak musím vydat energii navíc cvičením nebo nějakým sportem nebo třeba uklízením.“

 

Cvičení není mučení
...
Autor: Shutterstock.com

 

A už na konci července se paní Jitka vešla do svého starého oblečení – měla totiž 14 kilo dole. Hodně jí pomohlo i to, že mohla večer v klidu cvičit, protože obě dcery dobře usínaly. „Začínala jsem pomalu – některý den jsem cvičila třeba jen dřepy (10 až 20 dřepů, když jsem měla chvilku volno), pak postupně 10 až 15 minut kontinuálního cvičení každý den večer – aerobik,“ popisuje svůj přístup.

Na cvičení se paní Jitka postupem času začala moc těšit, měla po něm výrazně lepší náladu.

„Na cvičení jsem si zvykla tak, že když jsem pak jeden den necvičila, hrozně mi to chybělo.“

Pokud chcete hubnout, jsou pro vás zdravé sacharidy nezbytné.
Autor: profimedia.cz

 

Jak zhubla paní Jitka:

 

  • Zpočátku jsem si psala a plánovala, co budu jíst. Nesnědla jsem pak opravdu nic navíc.
  • K snídani si dávám cereálie nebo celozrnné pečivo.
  • Udělám si během dne čas na jídlo a jím vždycky velmi pomalu. (Postupně jsem zjistila, že mi vůbec nechybějí sladkosti.)
  • Jím menší porce, snažím se jíst hlavně zeleninu, ovoce, jogurty, ale i maso. (Jím skoro stejně jako dříve, ale některá jídla, zvlášť ta hodně kalorická, která jsem dříve milovala, mi vůbec nechybějí.)
  • Jím 5x denně – snídani, přesnídávku, oběd, svačinu a večeři, a to vždycky ve stejných časech.
  • Přemýšlím, co jím.
  • Piju hodně vody nebo neslazené čaje.
  • Úplně jsem ze svého jídelníčku vyřadila sladké šťávy a ovocné džusy, čaj si nesladím.
  • Večeři jím v 17 hodin a pak už vůbec nic.
Autor: Olga Poucheová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji