Buď fit s Dietou: Jak udržet motivaci?

Buď fit s Dietou: Jak udržet motivaci?
7. dubna  2022 
 16:35

Zatímco se účastnice projektu Buď fit s Dietou snaží splnit si své cíle, možná podobně bojujete i vy sami. Inspirujte se našimi „holkami z Diety“ a každoroční kampaní společnosti The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan s názvem HUBEN, měsíc ztracených kil!

Nejtěžší je…

Začít. Opravdu se odhodlat se sebou něco dělat. „Menší krize pak mohou přijít kdykoli – chuť na něco sladkého, alkohol, oslavy atd. Platí ale, že po delší době (2–4 týdny) si při správně nastaveném režimu tělo zvykne a pravidla většinou zvládne dodržovat,“ vysvětluje Ing. Lukáš Vrána, výživový poradce The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan.

Žene nás vpřed

„Motivace je pro každého jiná, protože každý startujeme odjinud a běžíme svůj vlastní závod. Někdo chce vyrýsovat postavu, jiný řeší zdraví a další to, aby stíhal svoje děti. Takže univerzální rada je: najděte si opravdový důvod, pro který jste ochotni změnu podstoupit. Vzpomeňte si na něj pokaždé, když trochu klopýtnete. Nikdy není problémem se vrátit, pokud pravidla porušíte. Počítá se to, co děláte 90 % času, ne drobnosti kolem. Berte změny ve svém životě jako trvalé,“ radí Ing. Lukáš Vrána. Jako motivace v průběhu snažení pak skvěle funguje pohled zpátky. „Pokud za týden ztratí klient třeba jen 1 kg, tak to pro něj většinou moc neznamená. Ale za 2 měsíce, když procházíme výsledky, to může být třeba 8–10 kg, a to je už podstatný rozdíl. Každý pak vidí, že to, co dělá, dává smysl,“ dodává.

Video se připravuje ...
Workshop Buď fit s Dietou: Jak to probíhalo? • VIDEO: Videohub

Huben 2022 – Týden hubnutí zdarma s The 1:1 Diet

Za vaše úsilí vás odměníme týdnem hubnutí ZDARMA. Jak vám zaručíme úspěch? Spoléháme na naše 3P: 

PORADCE – bude vaším mentorem, rádcem a provede vás programem The 1:1 Diet. 

PLÁN – je komplexní a sestavený na míru každému klientovi. 

PRODUKTY – jsou velice chutné a nutričně vyvážené s rychlou a snadnou přípravou.

Jdete do toho? Registrujte se 1. 4. – 30. 4. 2022 do výzvy Huben na www.one2onediet.cz

Jak se daří udržovat motivaci třem účastnicím našeho projektu a jak na tom jsou aktuálně s hubnutím?

Taťána Cikánková

Nějaký ten týden projektu Buď fit s Dietou už mám za sebou a zatím jde vše překvapivě podle plánu, The 1:1 Diet je pro mne tak jednoduchá, že se nestresuju žádnou dlouhou přípravou jídel, část pokryju produkty od The 1:1 Diet a večer si vychutnám zdravou večeři. A protože kila každý týden ubývají a já se cítím lépe jak při sportovních aktivitách, tak při aktivitách se synem, jsem dostatečně motivována pokračovat dál. Také bych řekla, že velkou roli hraje každotýdenní vážení a schůzka s poradcem a opravdu velká podpora rodiny. P. S. Po 4 letech mi váha na začátku ukázala sedmičku a to je pro mne opravdu velký úspěch už teď.

Taťána Cikánková
Autor: archiv Taťány Cikánkové

Marie Jantošová

Samotnou motivací je mi hlavně to, že je moje nynější váha 88,3 kg. Jsem tedy o 11,9 kg lehčí a váha jde pořád dolů. Mám mnohem víc energie a lidé v mém okolí už si začínají všímat změny, protože mi krásně ubývají i centimetry. Velkou výhodou je pro mě rychlá a snadná příprava jídel, a tak mi zbývá více času na sebe. Příval energie a ubývající kilogramy mě motivují také k pravidelnému cvičení. Třikrát týdně navštěvuji studio Verbena Moravské Budějovice, kde kombinuji 15 minut Rolletic a 30 minut VacuShape. Kromě toho zařazuji delší procházky a 3–5krát týdně domácí cvičení na eliptickém trenažéru cca 60 minut. O prvním březnovém víkendu jsme měli rodinnou oslavu. Po obědě, než přijeli další gratulanti, jsem alespoň na 45 minut osedlala téměř „starožitný“ rotoped. Také jsem byla mile překvapena, že odolat všem dobrotám pro mě nebylo vůbec těžké. To mě utvrdilo v tom, že The 1:1 Diet je pro mě správná volba k novému začátku. 

Marie Jantošová
Autor: archiv Marie Jantošové

Nicole Freibergová

Jakmile začnete s hubnutím a po pár týdnech vidíte výsledky, udržet motivaci je snadné. Chcete vidět víc a víc, jak se vaše tělo mění, chcete vidět to finální číslo na váze, kvůli kterému se tak dřete, ať už je to číslo jakékoli, chcete vidět, jak vám padnou všechny ty nové šaty, co jste si nakoupili. Přísun dobré nálady, energie a sebevědomí je omamující a vy chcete stále víc. A jak jsem na tom momentálně? Od začátku programu mám dole téměř 7 kilogramů, z toho 5 kilo čistého tuku. Cítím se lépe, mám více energie, hlad mě netrápí a od své ideální váhy jsem pouze 4 kila! 

Nicole Freibergová
Autor: archiv Nicole Freibergové

 

Autor: Marie Makovská a Linda Háková
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji