Nejlepší diety světa. Tyhle opravdu fungují

Nejlepší diety světa. Tyhle opravdu fungují
6. září  2021 
 06:00

Každý občas potřebujeme rychle zhubnout. Ať je to z jakéhokoli důvodu, vždycky si na pomoc vezmeme nějakou z diet. Které patří mezi ty, jež zaberou, než mrknete okem? Než se pro nějakou rozhodnete, měla byste vědět následující: diety nejsou vhodné pro dlouhodobější plán, nenahrazují zdravý životní styl, který jediný umí zabránit opětovnému tloustnutí. A také je při nich nízký příjem kalorií, takže neumožňují pohyb, který zpevňuje tělo. Pokud byste ráda zhubla zdravě, nejlepší dietou je odborník (lékař, poradce, terapeut), který vám vedle pomoci se stravou pomůže i psychicky – bude vás podporovat ve snažení.

Keto dieta

Rychlost hubnutí: velmi rychlá. Jedna z nejrychlejších, nejúčinnějších a nejoblíbenějších diet této doby. Při keto dietě vysazujete sacharidy, což vede k rychlému váhovému úbytku. Dietu nabízí spousta společností.

O co jde: Jedná se o styl stravování, při kterém se vysadí sacharidy téměř na minimum. Povoleno je pouze asi 5 % sacharidů denně (5 % z denního příjmu). Dělá se to za účelem dosáhnutí ketózy – efektu rychlého zhubnutí. Ketóza je stav, do kterého se vaše tělo dostane, když mu nedodáváte sacharidy (nefunguje to však u každého). Jde o to, že vaše tělo vlastně tak nějak „přepne“ a začne si brát energii z tuků, na rozdíl od běžného stravování, kdy si bere energii ze sacharidů. Na základě toho si samozřejmě bere energii i z tělesných uložených tuků, a proto je právě tato dieta tak efektivní. Při keto dietě můžete jíst maso v jakékoli podobě, vejce, mléčné výrobky, některou zeleninu, ovoce s nízkým obsahem cukru, tuky, ořechy a semínka, koření, některé čokolády (hodně kakaové, bez cukru). Naopak byste se měla vyvarovat obilovin, cukrů, pochutin, některé zeleniny či ovoce s vysokým obsahem cukrů nebo třeba i alkoholu.

Video se připravuje ...
Za dva měsíce dohromady 23 kilo dole! Tahle dieta opravdu funguje • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Autor: Blanka Kubíčková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji