Superpotraviny, které prostě musíte mít v ledničce! Zhubnete a budete zdravější

Superpotraviny, které prostě musíte mít v ledničce! Zhubnete a budete zdravější
2. května  2018 
 06:00

Výraz "superpotraviny" už jste určitě někde slyšeli. Proč se jim tak ale říká? Jednoduše kvůli tomu, že mnohonásobně převyšují účinek jiných zdravých potravin. Jsou prostě super. Navíc vám pomůžou při snižování váhy.

Lisa Lillien je autorkou populární webové stránky Hungry Girl (hungry-girl.com), která obsahuje chytré a vtipné rady týkající se stravování. Vedle toho je i autorkou jedenácti knih, z nichž jich šest skončilo na prvním místě žebříčku bestsellerů deníku The New York Times. Lisa se mimo jiné zabývá i fenoménem takzvaných superpotravin. Tady máte její výběr těch nejlepších, které byste měli mít v kuchyni vždy po ruce.

Fermentované potraviny

Fermentované potraviny, jako jsou například kimchi, kefír, jogurt, tempeh, kombucha, obsahují skvělá přírodní probiotika. Ta jsou dobrá pro naše střeva a pomáhají nám lépe vstřebávat živiny. Nejrůznější studie také potvrzují, že jsou dobré pro udržení tělesné váhy.

Jablečný ocet

Jablečný ocet skýtá velké výhody. Například bylo zjištěno, že pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi, což ocení hlavně diabetici. Studie také zjistily, že je dobrý pro hubnutí a pomáhá tělu rozbít tuky. Je také potencionální ochranou proti srdečním onemocněním a rakovině.

Kurkuma

Toto léčivé koření s blahodárnými účinky pro náš organismus získává v poslední době stále větší popularitu. Kurkuma je známá pro své antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Při zažívacích problémech také pomáhá zklidnit žaludek a funguje i jako prevence před vznikem rakoviny, cukrovky či Alzheimerovy choroby. Pomáhá zrychlit metabolismus, a tak napomáhá hubnutí. 

O dalších zdravých superpotravinách čtěte na Mojezdravi.cz.

 

Autor: Daniel Mareš

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji