5 triků pro štíhlejší nohy, které rychle zaberou

5 triků pro štíhlejší nohy, které rychle zaberou
6. června  2020 
 06:00

Mít ploché břicho je fajn, stejně jako je skvělé mít na horké dny s minimem oblečení hezky vytvarované paže. Ale k tomu, aby se člověk cítil dobře, patří kromě přijatelné váhy také štíhlé a pevné nohy. Jak jich docílit, když léto je na obzoru? 

 

1. Cvičení jen na nohy? Bohužel ne

Je fér každého upozornit, že není možné zhubnout jen na některých částech těla, pokud jste se zbytkem spokojeni. Ale rozhodně se můžete zaměřit na vytvarování některých partií více než jiných. Samozřejmě pokud jste zdědili objemnější stehna, cvičením ani dietou se jich nezbavíte, ale posilováním a vhodně zvoleným pohybem můžete stehna zpevnit a vytvarovat, a to vždycky vypadá lépe. 

 

2. Zaměřte se na svaly

Ideálním pohybem na nohy jsou běh nebo chůze, případně plavání. S jízdou na kole je třeba zacházet trochu opatrně, protože by vám případně mohly narůst svaly do tvarů, o které zase tak moc nestojíte, nicméně při běžných výkonech se to nestává. Tuku v nohou se tak jako tak nejlépe zbavíte tím, že se budete snažit zhubnout celkově. 

 

3. Půjde to rychle? 

Zaměřte se na pohybové aktivity, které nejen spalují kalorie, ale při nichž zároveň i hodně zapojujete nohy. V posilovně to budou běh na běhacím páse, venku zmíněná chůze nebo běh, doma dřepy či výpady. Skvělé jsou schody, klidně i schůdek. Ty použijte při cvičení – budete na ně stoupat a zase z nich slézat. Pokud chcete, aby se hubnutí projevilo i na vašich nohou, měli byste shodit půl kila až kilo týdně. 

TIP NA VIDEO: Vyzkoušet můžete i sumo dřepy.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Kristýna Juřicová

 

4. Něco pro rychlé spalování

Měli byste každý týden věnovat čtyři hodiny – ne v kuse – cvičení zaměřenému speciálně na spalování tuků ve středním tempu. Činnosti, jako jsou jogging, jízda na kole a pěší turistika, sice nepřispějí k tomu, že byste rovnou spálili tuk na nohou, ale pomohou vám v nich vybudovat svaly. 

 

5. Vsaďte i na optický klam

Proč si nepomoci i něčím jiným – klasikou jsou vysoké podpatky nebo tmavší punčochy, pokud to počasí umožňuje. Je také pravda, že lépe vypadají nohy tmavší než bílé jako tvaroh. Nemusíte hned do solaria, stejnou službu udělají samoopalovací krém, make-up na tělo nebo silonky ve spreji. 


 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji