6 přírodních potravin, díky kterým budete hubnout rychle a přitom levně

  • 6 přírodních potravin, díky kterým budete hubnout rychle a přitom levně
    5. května  2016 
     06:00

    Když budete jíst denně smažené, zalijete to půllitrem oroseného piva a jako zákusek si dáte čokoládovou bombu, nepomůžou vám žádné urychlovače. Jestli jste ale odhodláni se sebou něco udělat, pak vám tyto potraviny pomůžou k tomu, aby šla kila dolů mnohem rychleji. Jako za odměnu. A nejlepší je, že to nejsou žádné superpotraviny, které by vám zruinovaly domácí rozpočet. 

  • Grapefruit

    Dejte si před Vánoci detox a zhubněte ještě před Štědrým dnem.
    Autor: Shutterstock.com
    Grep patří u lidí mezi ta oblíbená jídla během diety. Kdysi dávno se totiž o něm mluvilo jako o malém zázraku, který vám pomůže zhubnout. Mnoho lidí ale mylně vidí jeho účinek. Nefunguje tak, že po jeho konzumaci by se zázračně začaly umazávat nahromaděné tuky. Dokáže vás totiž zasytit a zahnat mlsou, a to nejen díky nízkému obsahu sacharidů, ale i v souvislosti se svou nahořklou chutí. Toto ovoce také obsahuje antioxidanty, které pomáhají tělu vyplavovat škodlivé látky, dále má vitaminy A a C, lykopen a vlákninu. 
  • Ředkvičky

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Na jaře se s nimi vždycky roztrhne pytel, tak proč toho nevyužít! Kromě toho ředkvičky jsou taková univerzální zelenina, se kterou můžete v podstatě dělat cokoliv. Jíst je syrové, uvařené, ke svačině, jako přílohu k jídlu. Ředkev je nabitá draslíkem, kyselinou listovou a dalšími antioxidanty, které pomáhají vyplavovat z těla škodlivé látky, které mohou metabolismus zpomalovat. A dietní milovníky ještě více potěší fakt, že ředkvičky mají vysoký obsah vlákniny a minimum kalorií. Můžete je tedy jíst do aleluja a nepřiberete!
  • Ledový salát

    Jezte zelený salát, je plný hořčíku, který může urychlit spalování tuků.
    Autor: Shutterstock.com
    Zeleninový salát je neuvěřitelně výživný, a navíc vás zasytí! Je to jedna z nejlepších dietních potravin na světě vůbec. Má totiž vysoký obsah vody, takže pokud víte, že máte problém s dostatečnou hydratací, je pro vás spásou. A voda je pro hubnutí důležitá. Dále v salátu najdete velké množství vlákniny, takže vás zasytí na delší dobu. Nesmějí však chybět ani antioxidanty, které pomáhají proti stresu a pohybu volných radikálů. Navíc zelená listová zelenina snižuje riziko vzniku diabetu tím, že pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi.
  • Jablečný ocet

    Jablečný ocet
    Autor: Shutterstock.com
    Jablečný ocet je vyroben z fermentovaných čerstvých jablek. A tak je nabitý mnoha enzymy podporujícími hubnutí a aminokyselinami. Jen tak pro představu: obsahuje vitaminy B1, B2, B6, kyselinu listovou, kyselinu pantothenovou, vitamin C. Všechny tyto živiny podporují hubnutí a posilují imunitní systém. Jablečný ocet pomáhá snižovat chutě a dokáže přivodit pocit sytosti. Ovšem neznamená to, že byste ho měli pít samotný, je dost kyselý. Ale je vhodný třeba do salátů jako zálivka. Pokud chcete znásobit jeho účinky, tak pak každé ráno vypijte sklenici vody s dvěma lžičkami. Pomůže to nastartovat metabolismus.
  • Skořice

    Skořice pomáhá k rychlejšímu spalování tuků.
    Autor: Shutterstock.com
    I když na první pohled je skořice jen obyčejné koření, tak podobně jako další druhy umí udělat velkou službu našemu tělu při hubnutí. Má totiž schopnost regulovat hladinu cukru v krvi, čímž zásadně eliminuje chvíle naprosté touhy po čemkoliv sladkém. A vůně také pomáhá podpořit pocit sytosti. Některé studie dokázaly, že skořice v jídle pomáhá následnému rychlejšímu spalování tuků, zejména v oblasti břicha, kde nás trápí nejvíce.
  • Kokosový olej

    x
    Autor: profimedia.cz
    Kokosový olej je takový malý zázrak. Spousta lidí se ho možná zalekne, protože obsahuje nasycené mastné kyseliny, které, jak je známo, škodí. Ale tuky v malé míře potřebujeme a kokosový olej má tu výhodu, že ty jeho nasycené mastné kyseliny tvoří středně dlouhé řetězce. Což v jednoduchosti znamená, že mají schopnost se rychle metabolizovat, tedy organismus přemění maximum na energii a minimum uloží. Tyto tuky jsou také tvořeny kyselinou laurovou, která se vyznačuje antibakteriálními a antimikrobiálními účinky. Navíc kokosový olej pomáhá lepšímu trávení. Výhodou je, že ho lze použít téměř na cokoliv.

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji