Nejbláznivější diety roku 2015: Tohle raději nezkoušejte!

  • Nejbláznivější diety roku 2015: Tohle raději nezkoušejte!
    28. prosince  2015 
     08:00

    Lidé snažící se zhubnout o nějaká ta kila bývají ochotní vyzkoušet kdeco. Bohužel většina z toho nefunguje, případně jde pouze o dočasný efekt, po němž se kila vrátí i s úroky v podobě jojo efektu. Jaké podivné dietní hity letěly podle webu Webmd.com v roce 2015? 

  • Master Cleanse

    Dejte si zelený čaj!
    Autor: Shutterstock.com

    Tahle dieta slibuje pět kilo dolů během deseti dnů – což je přinejmenším nezdravé. Tempo je příliš vysoké, a navíc se k hubnutí používají kromě slané vody také bylinná projímadla. Jde tedy vlastně o jakýsi desetidenní klystýr, po němž skutečně budete vážit méně, ale přinejmenším částečně půjde o nebezpečné odvodnění. Jakmile se člověk vrátí ke své stravě, vrátí se mu i kila.

  • Jíst jako batole

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Další z podivných zámořských hitů, který přitom doporučují i některé celebrity. Jádrem diety je kašovitá strava – přesně taková, jakou jedí kojenci a batolata. Během dne smíte jíst pouze sklenky ovocné a zeleninové dětské výživy, večeřet můžete normálně, kromě toho smíte pouze ovoce a zeleninu. 

  • Grapefruitová dieta

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Je pravda, že grapefruity obsahují některé enzymy, které mohou pomáhat spalovat tuky, ačkoli výsledky studií na tohle téma jsou – řekněme – poněkud rozporuplné. A ještě podivnější je tahle dieta, během níž byste měli před každým jídlem sníst právě grapefruit, případně vypít půl hrnku grapefruitové šťávy. Zároveň se doporučuje snížit spotřebu cukrů a zvýšit příjem bílkovin. Za deset dní byste měli shodit pět kilo. Těžko říct, ale dost možná už se nikdy nebudete moci ani podívat na jakýkoli citrus. 

  • Light potraviny

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Jeden by řekl, že tahle dieta už bude za zenitem, ale ono ne. V USA se zase začaly u některých lidí těšit velké oblibě light, neboli nízkotučné, případně nízkokalorické potraviny. A to i když jejich dietní efekt je nevalný, a to hned z několika důvodů – lidé jejich nižší energetickou hodnotu přeceňují, a tak jich jedí příliš mnoho, navíc jsou často plné umělých sladidel, která nejsou moc zdravá, navíc paradoxně zvyšují chuť na skutečný cukr. 

  • Hollywoodská dieta

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Třídenní dieta má pomoci zbavit organismus přebytečné vody, pročistit střeva a detoxikovat organismus od usazených látek, které ho zbytečně zatěžují. Díky tomu slibuje až tři kilogramy dolů za tři dny! Tahle dieta rozhodně není určená k tomu, aby se držela dlouhodobě a s úmyslem zhubnout. Smí se při ní totiž jíst jen velmi omezené množství potravin, navíc jde o jídelníček velmi jednostranný, který neobsahuje všechny pro tělo potřebné látky.

/
Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji