- 8. prosince 2015 06:00
Člověk nemusí ani ujídat, aby měl po celém dni v kuchyni u trouby pocit, že má snad o sto kilogramů víc než ráno. Není se čemu divit, když je celý byt provoněný vanilkou, rybízovou marmeládou a čokoládou. A když člověk neustále ochutnává, protože sladkému těstu a polámaným kouskům se prostě nedá odolat, jak z toho ven?
Přivstaňte si
Míchaná vajíčkaAutor: Shutterstock.comMéně je více
Pokud z receptů uberete část ořechů, nikdo to nepozná a ušetříte si tuky.Autor: Shutterstock.comPečte to, co nemáte ráda
Do zdobení perníčků se ochotně zapojí i dětiAutor: profimedia.czPoužívejte stěrku
Pozor na vylizování mís při pečení!Autor: Shutterstock.comKupte si malé formičky
Snažte se vyrábět spíše menší kousky.Autor: Shutterstock.comPokud i vy pečete originální kousky, přihlaste je do soutěže Nej cukroví! Ve hře jsou ceny za 100 000 korun. Přihlásit se můžete zde. Je to jednoduché, stačí nahrát fotku!
Přidejte živiny
JogurtAutor: Shutterstock.comNa čokoládě nešetřete
I při pečení cukroví vybírejte raději dražší a kvalitnější čokoládu.Autor: Shutterstock.comObklopte se ovocem
Mějte při pečení po ruce ovoce. Až vás bude honit mlsná, zakousněte se raději do kiwi, než do vanilkového rohlíčku.Autor: Shutterstock.comUtečte z kuchyně
Dělejte si mezi pečením pauzy.Autor: Shutterstock.comPodělte se
Připravte z cukroví vánoční balíčky!Autor: Shutterstock.comV každém případě se ale nestresujte každým snědeným kouskem, který se nějakým způsobem dostane do vašich úst. Než abyste své chutě týraly, raději si naplánujte během svátků více pohybu, abyste vyrovnaly energetický příjem a výdej.
/
Klíčová slova: