6 důvodů, proč nemám ráda XXL modelky. Přijde mi to zvrácené

  • 6 důvodů, proč nemám ráda XXL modelky. Přijde mi to zvrácené
    3. listopadu  2015 
     06:00

    Sama oblékám velikost 40/42, které se spousta žen děsí. I já mám boky jako skříň. Přesto mi móda XXL modelek přijde zvrácená. A nerada se na ženy, které si udělají přednost ze své váhy, a tím pádem i z toho, že za pár let budou trpět bolestmi kloubů, vysokým cholesterolem a vyšším rizikem infarktu, dívám. 

  • Rozdíl mezi plus size a XXXL

    Sama nejsem padesátikilová modelka, kult přehnané nadváhy mi vadí.
    Autor: Tran Son Tung
    Nejprve bych ráda vysvětlila, o jakých ženách mluvím. Nejsou to plus size modelky, za které se považují ženy s velikostmi i 40/42. Tyto ženy mají v podstatě normální konfekční velikost, a i přestože jsou považovány za plus size, musí si hlídat váhu stejně jako ty extra štíhlé. Jejich BMI se navíc nepohybuje v červených, tedy zdraví škodlivých křivkách, ale v těch normálních. Takovým příkladem za všechny je naše nejznámější plus size modelka Bára Bartáková, která je prostě kočka. Jenže na druhé straně jsou takové jako třeba Američanka Tess Holliday, která obléká velikost 54. To je, dle mého názoru, už přes čáru.
  • Kult krásy je jinde

    Modelka Velvet D'Amour.
    Autor: Facebook
    Mluvit o tom, co je skutečně krásné, je relevantní. Rozhodně mi nepřijdou krásné ženy, kterým je volné i oblečení velikosti 32. Ale stejně tak mi nepřijdou přitažlivé dámy, které se chlubí četnými záhyby i na místech, kde se o tom průměrné baculatější ženě může – naštěstí – jen zdát v nepříjemných snech. Prostě ne. Nechci těmto ženám, které váží metrák a více při výšce 165 centimetrů, ubírat sebevědomí, to vůbec ne. Každá žena by si měla připadat krásná. Ale mám pocit, že co jim bylo dáno na sebevědomí, jim bylo ubráno na soudnosti. Mnohem přitažlivější mi přijde baculatá žena s oblými křivkami, která se nezadýchá a nezapotí při banálních denních činnostech, jako jsou dobíhání pár metrů na tramvaj nebo chůze do schodů. 
  • Obyčejné pozlátko

    Modelka Velvet D'Amour.
    Autor: Facebook
    Rozumím tomu, že tyto ženy mají dodat sebevědomí i dalším, které jsou na tom podobně. Smějou se na ně svými bílými úsměvy z lesklých stránek časopisů nebo skrze monitor počítače a člověk by se při pohledu na ně s chutí zakousl do pořádně tučného dortíku. A těšil se u toho, až se dopracuje na váhu těchto žen, protože to vypadá, že jejich svět je jakýsi krásnější. Jenže nikdy na těchto fotkách neuvidíte to, že i obyčejná, trochu delší procházka lesem jim dělá problémy, protože se u toho zadýchají. Že tyto ženy se občas musí potýkat  s tím, že se nevejdou do sedačky na pouti nebo že je pro ně téměř nadlidský úkol obout si a zavázat si boty.
  • Je libo některou z civilizačních chorob?

    Sarah Massey se pyšní největším objemem zadku. Není se čemu divit.
    Autor: profimedia.cz
    Čím dál tím více se plní čekárny těmi, kteří trpí některou z civilizačních chorob. To jsou ty nemoci, které jsou ovlivněny hlavně naším životním stylem. Mezi nejčastější patří cukrovka, vysoký krevní tlak nebo i některé druhy rakoviny. "Nadváhou a obezitou trpí více než 57 % dospělé populace, což souvisí s nárůstem onemocnění diabetem II. typu. Trvale roste také počet pacientů s vysokým krevním tlakem, který má vliv na kardiovaskulární onemocnění. Stoupá i počet diagnostikovaných zhoubných nádorů," varuje Marie Nejedlá, vedoucí Centra podpory veřejného zdraví SZÚ a zároveň členka Národní vědecké komise a iniciativy Vím, co jím a piju.
  • Zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva

    Lydia Hudgens
    Autor: Facebook/Gabifresh/Lydia Hudgens
    Když to hodně zjednoduším, dámy, které prosazují kult krásy v oblečení o velikostech několik X a více, jsou vlastně chodící reklamou na nemoci. Je například dokázáno, že u rakoviny tlustého střeva a konečníku může být taková váha jedním z rizikových faktorů vedoucích k této nemoci. Podobně tomu ale může být třeba i u rakoviny prsu, která děsí nejednu ženu. Ano, hrají zde roli i dědičné faktory, ale proč jít karcinomu naproti ještě nezdravou stravou? 
  • Život s XXL velikostí je dost těžký

    Modelka Velvet D'Amour
    Autor: Facebook
    Celkově si myslím, že kvalita života člověka, který váží například 120 kilogramů jako výše zmíněná modelka Tess Holliday, je značně snížená. Nebo spíše zúžená. Ať už to jsou zdravotní rizika, nepochopení některých lidí v okolí nebo třeba i omezený výběr, co se týče oblečení. V České republice rozhodně nejsme připraveni na tento objemný kult krásy. Líbí se mi ženy, které jsou skutečně "výstavní kusy" se vším všudy, tedy i s větším bříškem nebo zadečkem, ale ve zdravé velikosti 44, ne 54. Prostě všeho s mírou. Ideálně třeba tou 110-85-105. Ale nesouhlasím s tím, aby ženy, které mají očividný problém s nadváhou, říkaly, že je to vlastně v pořádku. Kdyby se někdo snažil propagovat kouření, těžko by o něm veřejnost tvrdila, jak je to sexy...

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji