Hubnutí pomocí tasemnice v břiše. Šli byste do toho?

  • Hubnutí pomocí tasemnice v břiše. Šli byste do toho?
    22. srpna  2015 
     06:00

    Při hledání způsobů, jak zhubnout, jsou lidé někdy schopni sáhnout i po hodně podivných metodách. Mezi ně v posledních letech patří třeba úmyslné polknutí tasemnice, která se s člověkem podělí o jeho denní energetický příjem. Přitom existují odborníci, kteří tvrdí, že cizopasníci v útrobách nám mohu prospět – ale spíše s ohledem na imunitu. 

  • Tasemnici v břiše měla už operní pěvkyně

     

    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Tasemnice v útrobách? Pro většinu lidí představa dost nepříjemná, ale najdou se jedinci, kteří přesně o tohoto parazita stojí, aby díky němu shodili přebytečná kila. Průkopnicí byla už před několika desetiletími operní pěvkyně Maria Callas. Tehdy se prodávaly zárodky tasemnice pokoutně v pilulkách, dnes jsou k mání i na internetu. 

     

  • Jak tasemnice působí?

     

    Přemýšlíte, proč stále nemůžete dosáhnout plochého břicha? A co takhle pivo? Nemůže za to třeba tento nápoj?
    Autor: Shutterstock.com

     

    Kdo pozře zárodek tasemnice, který se mu v břiše usadí, skutečně může počítat s tím, že bude hubnout. Nicméně je dobré si zároveň uvědomit, že tento parazit dosahuje délky až devíti metrů a že hubnutí s jeho pomocí provázejí také bolesti břicha a průjmy. Navíc když už máte hubnutí dost, musíte parazita vyloučit – což také nebývá úplně bezbolestné, každopádně to znamená užívání léku proti cizopasníkům a je třeba počítat s křečemi břicha a podobně. Odborník na výživu Pavel Suchánek proto hubnutí pomocí tasemnice rozhodně nepovažuje za dobrou cestu.  

  • Cizopasníci možná skutečně mohou pomoci

    Jedním z triků, jak udržet porce ve zdravé míře je přidáním zeleniny. Jídlo vás zasytí na delší dobu a sníte méně sacharidů a tuků.
    Autor: Shutterstock.com

     

    Český vědec Julius Lukeš z Akademie věd ČR je velkým zastáncem parazitů, a naopak nevylučuje, že právě tasemnice budou v budoucnosti jednou z možností, jak něco shodit. On sám fandí i jiným parazitům – podle něj by lidem vyloženě prospělo, kdyby jimi své vnitřnosti alespoň trochu osídlili tak, jak to bylo v minulosti běžné. "Máme tendenci je znovu zavést, protože se ukazuje, že mohou pomoci třeba v léčbě alergií, jimiž trpí až čtyřicet procent evropských dětí. Možná to souvisí právě s tím, že už nemáme ve střevech parazity. Firma Welcome testuje v Anglii protialergické léky, s nimiž bychom si do střev dali parazity v omezeném množství, a to pokud možno tak, aby se nemohli šířit dál. Dovedu si představit, že to je nosný směr. A možná budeme v budoucnosti běžně jíst tasemnice, abychom zhubli," uvedl nedávno v rozhovoru pro časopis Reader's Digest. 

     

  • Další divné způsoby hubnutí

    Dejte si před jídlem sklenici vody. Pocit hladu totiž někdy vzniká při dehydrataci.
    Autor: Shutterstock.com

    S hubnutím koketují i vyznavači alternativních léčitelských směrů označovaných jako MMS nebo CDS. Ty využívají různé chemické sloučeniny, zejména chlor, přesněji řečeno chloritan sodný. Lékaři před nimi rozhodně varují. Mezi další podivné až nebezpečné metody hubnutí patří například takzvaná dieta z ráje, při níž se denně pije sklenice olivového oleje (což zřejmě bude poněkud projímavé), nebo dieta pránická, při které má člověku stačit energie ze vzduchu. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji