5 cviků pro krásné tělo, které potřebuje znát každá žena po čtyřicítce

  • 5 cviků pro krásné tělo, které potřebuje znát každá žena po čtyřicítce
    3. července  2015 
     06:00

    Můžeme se snažit sebevíc, ale s postupujícím věkem se ten zatracený metabolismus prostě bude zpomalovat, a tuky se tak budou více ukládat. A ještě navíc na těch méně lichotivých místech. Ovšem nemusíme tomu naplno podlehnout. Stačí, když si alespoň třikrát týdně dáte do těla pomocí těchto pohybů, které připravila trenérka Markéta Brožová z Contours. Jsou zacílené přesně na ty problematické partie, které tak toužíme udržet si krásné co nejdéle. 

  • Pro ladnou šíji a krásná záda

    Záda a šíje 10 a)
    Autor: Contours
    Záda a šíje 10 b)
    Autor: Contours
    Posadíme se, nohy máme natažené, gumičku zachytíme o chodidla a její druhý konec chytíme do rukou podhmatem. S nádechem se předkloníme směrem ke kolenům a s výdechem se pomalu zvedáme nahoru. Ruce pouze drží gumičku, nepřitahují ji! Až se vrátíme do sedu, srovnáme záda, přitáhneme lopatky k sobě, pak teprve přitáhneme gumičku pomocí rukou k pasu. S nádechem opět povolíme a vracíme se do předklonu. Opakujeme ve třech až čtyřech sériích po deseti až dvaceti cvicích.
  • Jak na pevný zadek

    Posílení hýždí 1a)
    Autor: Contours
    Posílení hýždí 1b)
    Autor: Contours
    Položíme se na záda, pokrčíme nohy, ruce podél těla. S výdechem zvedáme pánev nahoru. V poloze nahoře zatneme hýždě i břišní svaly. S nádechem se položíme opět na podložku. Tento cvik můžeme provádět také s overballem, který vložíme pod chodidla. Cvik je tak obtížnější a zapojíme i hluboký stabilizační systém. Opakujeme ve třech sériích po deseti až dvaceti cvicích.
  • Krásná celá horní polovina těla

    Horní polovina těla 3a)
    Autor: Contours
    Horní polovina těla 3b)
    Autor: Contours
    Tělo držíme ve vzporu, zpevníme břicho, abychom se nepropadaly v bedrech, a ramena tlačíme od uší. Při pohybu směrem dolů se nadechujeme a při pohybu směrem nahoru vydechujeme. Lze provést i lehčí variantu kliku, a to na kolenou – tzv. dámský klik. Opakujeme ve třech sériích po deseti až dvaceti cvicích.
  • Jak na pevné břicho

    Břišní svaly 5a)
    Autor: Contours
    Břišní svaly 5b)
    Autor: Contours
    Položíme se na záda, ruce podél těla, případně můžeme dlaněmi podložit bedra. Zvedneme nohy a s nádechem je pouštíme směrem dolů, nad zem, s výdechem zvedáme opět nahoru. Dáváme pozor, aby se nám bedra neodlepovala od podložky. Pokud by se bedra odlepovala, zkrátíme rozsah pohybu a nohy nepouštíme až nad zem, ale třeba jen kousek směrem dolů a poté zpět. Opakujeme ve třech sériích po deseti až dvaceti cvicích.
  • Nohy do letních šatů

    15
    Autor: Contours
    Zaujmeme široký postoj, špičky směřují směrem ven, a to asi v úhlu 45°, držíme rovná záda. Uchopíme míček oběma rukama a dlaně tlačíme proti sobě, tím posilujeme zároveň prsní svaly. Jdeme do podřepu, hlídáme, aby kolena směřovala za špičkou. Při pohybu směrem dolů se nadechujeme, při pohybu směrem nahoru vydechujeme. Je také možné zaujmout tuto pozici v podřepu a několik sekund v ní setrvat a poté povolit. Opakujeme ve třech sériích po deseti až dvaceti cvicích.

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji