Dieta Báry Basikové: Triky, díky kterým zhubla 15 kilo

  • Dieta Báry Basikové: Triky, díky kterým zhubla 15 kilo
    19. května  2015 
     06:00

    Zpěvačka Bára Basiková před několika dny předvedla skvělou postavu a o patnáct kilo nižší váhu. Tvrdí přitom, že za tím není žádný zázrak, pouze kombinace diety a cvičení, což je její osvědčená metoda k tomu, jak shodit přebytečná kila. Není to její první pokus, už před několika lety výrazně zhubla – tehdy jí pomohla krabičková dieta. 

  • Jaké byly hlavní zásady diety?

    sendvič
    Autor: Shutterstock.com

    Lehká strava, malé porce několikrát denně a kruhový trénink v posilovně. Tak zní recept zpěvačky Báry Basikové na to, jak zhubnout. A ne zrovna málo – od loňského podzimu díky tomu shodila zhruba 15 kilo. Cvičit chodí třikrát týdně na půlhodinu, během které vždy vystřídá několik posilovacích strojů. Své podle ní udělal i pohyb, kterého si užije se šestiletým synem. 

  • Co byste měli dělat stejně?

    Video se připravuje ...
    Bára Basiková má 15 kilo dole a tvrdí: Je to jen o jídle. • VIDEO: Adam Balažovič

    Hlavní zásada – kombinace, která zahrnuje dietní jídelníček a dostatek pohybu, je určitě tou nejlepší možnou volbou. A stojí za to se jí inspirovat, protože když budete vše chtít urvat jen dietou, dostanete se na až příliš nízký denní energetický příjem, když se budete hýbat, budete moci jíst více, protože také více energie spálíte. Pohyb navíc pomáhá budování svalů, které už samy o sobě spotřebují i v klidu více energie než tukové zásoby. 

  • Čemu se raději vyhnout?

    Jaké sporty jsou na hubnutí nejlepší?
    Autor: Profimedia.cz

    Zpěvačka nicméně zmiňovala, že jedla převážně pouze ovoce a zeleninu – těžko říci, do jaké míry je to pravda, ale ideální to rozhodně není. Nebo tedy možná týden dva jako očistná kúra, ale jako dlouhodobá metoda ke shazování váhy už se to doporučit nedá. Protože takovým způsobem se sice hubne, ale tělu chybějí bílkoviny, a navíc hrozí, že jakmile se jídelníček vrátí k normálu, byť stále odlehčenému, půjdou kila zase rychle nahoru. Dalo by se rovněž říci, že tempo 15 kilo za půl roku je také maximální možné, které se ještě dá doporučit. 

  • Co všechno vzít v potaz?

    Autor: Shutterstock.com

    O tom, zda zhubnete, rozhodují nejen odhodlání a zvolená dieta nebo druh pohybu, ale i věk. Ženy ve věku Báry Basikové, která se blíží k padesátce, to mají rozhodně těžší než ženy mezi dvacítkou a třicítkou. V tomto věku už je metabolismus poměrně hodně zpomalený, a pokud si ho ještě více zpomalí přísnou dietou, což je časté riziko, už nikdy se nebudou moci pořádně najíst. 

  • Nehrozí jojo efekt?

    Bára Basiková
    Autor: Martin Sekanina

    Bohužel, jojo efekt v případě zpěvačky rozhodně hrozí, sama se o tom už několikrát přesvědčila, protože v minulosti už přebytečná kila úspěšně shodila několikrát. Například v roce 2012 dala dolů přes deset kilo, v čemž jí pomohla krabičková dieta. Za sebou má také hubnutí pomocí elektrošoků či shazování díky běhání na pásu. Vyzkoušela také hubnoucí koktejly. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji