Večeře nemusí být teplá. Vynecháváte večer přílohy? Velká chyba!

Večeře nemusí být teplá. Vynecháváte večer přílohy? Velká chyba!
11. dubna  2015 
 06:00

Lidé, kteří se dali na hubnutí a hlídají si nejen denní energetický příjem, ale i složení jídla, často večer nejedí žádné sacharidy. A to je podle odborníků omyl, kterého by se měli vyvarovat. Důvod? Zahráváte si s nezvladatelnými chutěmi, které vás nakonec přinutí sníst něco mnohem horšího. Podívejte se na video s odborníky z Vím, co jím, v němž se dozvíte, jak by mělo vypadat správné večerní jídlo. 

Pravidlo číslo jedna: večeře nemusí být teplá, zvláště tehdy ne, pokud jste si dali teplý oběd. Na druhou stranu alespoň jedno teplé jídlo denně byste mít měli, ačkoli to s hubnutím přímo nesouvisí. Vysvětlení je jiné: teplé jídlo nám přináší větší uspokojení, což nutně nemusí souviset s jeho vydatností. "Pokud jste k obědu měli například zeleninový salát, večeři si udělejte teplou," doporučuje výživová poradkyně Karolína Hlavatá z iniciativy Vím, co jím.  

Video se připravuje ...
... • VIDEO: Vím, co jím

Kromě toho, že byste rozhodně neměli večeři vynechávat, neměli byste se šidit například o sacharidy, ačkoli to mnoho lidí dělá v domnění, že tak spíše zhubnou. Ale podle odborníků by večeře měla obsahovat tuky, bílkoviny a sacharidy stejně jako snídaně a oběd, jen v jiném poměru. 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji