Nastartujte své tělo na jaro pomocí jógy! Načerpáte energii a zhubnete

  • Nastartujte své tělo na jaro pomocí jógy! Načerpáte energii a zhubnete
    4. dubna  2015 
     06:05

    Jak to nejrychleji zařídit, aby vaše tělo bylo pevné, pružné a fit? Snadno! Abyste se v něm cítila dobře, máme pro vás sestavu příjemných cviků. Protáhnou a zpevní. Věřte tomu!

  • Pozdrav slunci

    Pozdrav slunci
    Autor: Shutterstock.com
    Zkuste speciální sestavu, kterou si pro vás připravila lektorka Naďa Harenčáková, s níž jsme ji i nafotili. Tyhle jógové cviky vám pomohou nejen posílit, zpevnit tělo, ale i jemně vyrovnat hormony v těle.

    Na rozehřátí zkuste provést 5 až 10 kol pozdravu slunci. Můžete ale i vynechat a rovnou se pustit do naší sestavy. Všechny pozice a výdrže v nich řiďte dle svých možností a schopností.

    Až doděláte všechna cvičení, nezapomeňte se pořádně uvolnit. Položte se na záda a úplně vydechněte. Uvolněte se, zavřete oči…

  • Úklony stranou

    1. cvik
    Autor: Jakub Jurdič
    Postavte se s chodidly na šířku boků. Dejte pokrčené paže v týl. S výdechem se ukloňte do jedné strany a s nádechem se vraťte zpět. Dech je hluboký a jen nosem. Opakujte zhruba osmkrát.
  • Pozice střechy

    2. cvik
    Autor: Jakub Jurdič
    Jděte do vzporu na čtyřech. S výdechem zatlačte do dlaní a zvedněte pánev co nejvíce nahoru. Chodidla směřují do země. Narovnejte se v zádech a snažte se propnout nohy, pokud to nejde, nevadí. Zkuste vydržet na pět nádechů a výdechů.
  • Prkno

    3. cvik
    Autor: Jakub Jurdič
    Proveďte vzpor ležmo. Zpevněte celé tělo. Pohlídejte si bedra, aby nebyla prohnutá a aby vám příliš nevyčnívaly lopatky. Dýchejte a v této pozici vydržte pět nádechů a výdechů.
  • Protažení vpřed

    4. cvik
    Autor: Jakub Jurdič

    Z pozice psa hlavou dolů vykročte chodidlem mezi dlaně. Zadní dolní končetinu zpevněte a s nádechem protlačte hrudník vpřed. Opačnou ruku položte na vnitřní stranu chodidla přední dolní končetiny. S nádechem začněte paži zvedat a s výdechem zastavte v pozici. Snažte se, abyste zmáčkla břicho o stehno. Prohlubte dýchání. Zůstaňte v pozici na pět nádechů a výdechů.

  • Rotace

    5. cvik
    Autor: Jakub Jurdič

    Pohodlně se posaďte tak, jak vidíte. S výdechem zapřete levou paži za pravé koleno. S dalším nádechem se protáhněte do výšky a s výdechem otočte tělo ve směru pravého ramene. Zůstaňte v pozici na pět nádechů a výdechů.

  • Pozice kobry

    6. cvik
    Autor: Jakub Jurdič
    Přejděte do lehu, položte dlaně do úrovně ramen. Spojte nohy a nechte je zapřené o nárty. Držte vtažené břicho, které zamezí přílišnému prohnutí i bolestem zad. Zvedněte trup mírně od země, aniž byste tlačila do dlaní. S výdechem se vraťte do výchozí pozice.
  • Pozice mostu

    7. cvik
    Autor: Jakub Jurdič
    Přetočte se na záda. Pokrčte nohy na šířku boků. Paže jsou podél těla a prsty dosahují k patám. S nádechem zatlačte do chodidel a zvedněte pánev nahoru. Ramena tlačte dolů. Zůstaňte na pět nádechů a výdechů.
  • Svíčka

    8. cvik
    Autor: Jakub Jurdič
    Pokud máte své dny, tuto pozici nedělejte. Stejně tak i v případě, že máte potíže s krční páteří. Jinak z lehu na zádech opatrně přeneste nohy za hlavu. Dlaněmi podepřete záda a dejte nohy vzhůru. Vnímejte dech do břicha. Zůstaňte na pět nádechů a výdechů a pomalu se vraťte zpět.
  • Ryba

    9. cvik
    Autor: Jakub Jurdič
    Uvolněte se na zádech, položte natažené paže pod tělo. Strčte dlaně, které máte otočené dolů, pod hýždě. Stáhněte lokty k sobě, zatlačte do nich a přes tento tlak se zvedněte. Hlavu jemně do záklonu. Dýchejte, co vám prohnutí dovolí.

     

     

     

     

/
Autor: bla
Klíčová slova:

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji