Rychlá dieta na víkend v 5 krocích. V pondělí budete mít dvě kila dole!

  • Rychlá dieta na víkend v 5 krocích. V pondělí budete mít dvě kila dole!
    6. února  2015 
     06:00

    Aby bylo jasno, tohle je tak trochu nouzovka. Dieta pro situace, kdy potřebujete vytvarovat postavu třeba proto, že začátkem příštího týdne prostě musíte jít na maturitní ples svého dítěte. Někdy ji najdete také pod názvem hollywoodská dieta. Pokud ale chcete ve shazování pokračovat, určitě si zvolte jiný způsob, než jakým je přísná dieta. Dejte si pozor také na to, že čím rychlejší dieta, tím spíše se vám kila vrátí. 

  • Ujasněte si, co od diety čekáte a zda ji můžete držet

    Autor: Shutterstock.com
    Rychlá víkendová dieta trvá dva nebo tři dny a delší dobu by se rozhodně držet neměla. Neznamená to však, že je nezdravá, jen neobsahuje dostatek živin na to, abyste ji mohli držet déle – jde vlastně o půst. Pozor, pokud například bojujete s nachlazením, do této diety se rozhodně nepouštějte, stejně jako když jste unavení a ve stresu. 

  • Nakupte si dostatek ovoce



    Ovoce
    Autor: Shutterstock.com
    Hollywoodská dieta se osvědčila například herečce Valérii Zawadské, která je její velkou zastánkyní. Chcete-li vyzkoušet to, co ona, nakupte si na následující víkend dostatek ovoce – v předpisu diety stojí především hroznové víno, kiwi, ananas a banány, ale můžete jídelníček obměnit podle svých chutí, například přidejte pomeranče. 

  • Vyvěste si na ledničku rozpis diety a držte se ho

    Vědci přišli na to, že ananas je takový malý zázrak.
    Autor: Shutterstock
    Jak přesně zní recept rychlé třídenní diety? Tady ho máte: 

    • 1. den: 700 gramů ananasu, dva banány
    • 2. den: 10 kiwi, 200 gramů hroznového bílého vína
    • 3. den: 5 kiwi, 300 gramů ananasu, 300 gramů hroznového bílého vína

  • Nezapomeňte na dostatek tekutin

    Do té "lepší" skupiny patří i 100% ovocné džusy. Hlídejte si ale, zda jde skutečně pouze o 100% šťávu.
    Autor: Shutterstock.com
    Ovoce je sice šťavnaté, ale ne dost na to, abyste během diety omezili pití, naopak. Příjem tekutin o něco zvyšte, ačkoli nemá cenu, abyste teď v zimě pili více než dva tři litry tekutin denně. Ideální je voda, případně slabší čaj, kafe zkuste vynechat. A ještě jedna věc: po dobu rychlé diety to zkuste bez alkoholu. Nejen kvůli tomu, že je v něm dost kalorií, ale také kvůli tomu, abyste odlehčili svému metabolismu. 

  • A co dál? Rozmyslete si, zda chcete hubnout dále, nebo ne

    Autor: Shutterstock.com
    Držíme vám palce, ať s rychlou dietou uspějete a zapnete oblečení, do kterého se zatím sotva nasoukáte. Ale pozor, pokud si budete chtít nižší váhu udržet, musíte i nadále dodržovat zdravý jídelníček, avšak rozhodně ne tak přísný. Protože delší než dvou- třídenní dodržování takto přísné diety by zavánělo extrémním zpomalením metabolismu, který by se naučil vyjít s málem, a pak už byste přibrali i po běžném jídle. 

/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji