Novinka: Dva trojúhelníky, které vás přinutí zapojit svaly. Jak fungují?

Novinka: Dva trojúhelníky, které vás přinutí zapojit svaly. Jak fungují?
18. března  2016 
 06:00

Když jsem poprvé viděla cvičební pomůcku Core Flyte, musela jsem se pousmát. Takže tohle je ta zářná novinka, která má spasit mé křivky a pomoct mi při cvičení? Tyhle dva trojúhelníčky? Jenže když mi pak trenér vsunul každý trojúhelníček pod paty a já musela s podsazenou pánví přitahovat nohy k sobě, úsměv mě přešel. Ráno mi vstávání trvalo dvakrát tak dlouho a bolavé svaly mě utvrdily v tom, že to asi vážně funguje. 

Stále se nemůžu zbavit asociace s rotačním diskem, který ještě před třiceti lety nechyběl v domácnosti žádné moderní ženě. Při mytí nádobí tak mohla pohyby doprava a doleva tvarovat své boky. I Core Flyte je taková mechanická věcička, která na první pohled možná příliš důvěry nevzbuzuje, ale při bližším seznámení zjistíte, že to skutečně funguje. Protože se i při obyčejných cvicích nadřete mnohem více. A o to právě jde. 

Trojúhelník s kolečky

Při pohledu na Core Flyte vidí laik umělohmotný trojúhelník s kolečky. Technologie, kterou ale byla tato pomůcka vyrobena, je mnohem složitější. "Poprvé byla ve fitness průmyslu použita technologie, která se používá i v NASA nebo leteckém průmyslu. To jsou vlastně ta ložiska, která jsou v kuličkách," vysvětluje Radek Pajič, osobní ternér a výživový specialista Bomton Power Concept.

Core Flyte
Autor: reprofoto

S Core Flyte se tedy dá jezdit po zemi a záleží pak na vás, jakou část těla  se rozhodnete zrovna posilovat. Ať totiž děláte sebejednodušší cvik, s Core Flyte tělo dostane mnohem více zabrat. "Pořád posilujete střed těla, což je super. Aktivní technologie kuliček dělá vaše tělo stále nestabilní, takže střed těla musíte pořád zapojovat," říká Pajič. 

Ideální pro masochisty

Pokud jste alespoň trochu masochisté a toužíte dát si pořádně do těla, vyzkoušejte třeba klasický plank neboli prkno, ale pod nohy si dejte dva disky, které se budou celou dobu snažit rozhodit vaši stabilitu. A aby vám to neujelo a nerozplácli jste se na zemi jak dlouzí, tak širocí, budete muset držet rovnováhu, přičemž zapojíte celé tělo. Dobrá zpráva pro lenochy - protože při cvičení s coreflyte dostává zabírat celé tělo mnohem více, než je zvyklé, můžete jednotlivé cviky trochu zkrátit. I tak budou efektivní. 

Video se připravuje ...
Několikanásobná mistryně světa v aerobiku a osobní trenérka Veronika Šindelářová ukazuje, jak cvičit s Core Flyte. • VIDEO: Adam Balažovič

Nemusíte být zrovna dennodenní návštěvník fitness center a nadšený aktivní divák videí Jillian Michaels, abyste si s Core Flyte dokázali poradit. Cvičit s ním zvládnou jak profíci, tak   začátečníci. Záleží totiž na každém, jakou zátěž si  zvolí. Pokud budete cvičit na hladké podlaze, půjde vám to mnohem snáze, než když s Core Flyte vylezete na chodník, anebo budete cvičit na koberci. 

Každopádně, pokud si chcete CoreFlyte pořídit domů, připlatíte si, doporučená cena za sadu dvou disků činí 3 990 korun.

Video se připravuje ...
Osobní trenér Radek Pajič z Bomton Power Concept představuje novinku ze světa fitness. • VIDEO: Adam Balažovič

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji